Times of Suriname

Japan in blessureti­jd langs Irak in WK-kwalificat­ie

-

VOETBAL - Japan heeft gisteren in de kwalificat­ie voor het WK 2018 een belangrijk­e overwinnin­g behaald. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzi­c won in Saitama met heel veel moeite van Irak: 2-1.

Hotaru Yamaguchi maakte in de 95ste minuut het winnende doelpunt voor Japan, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen door een treffer van Genki Haraguchi. Irak was na een uur spelen langszij gekomen via Saad Abdulamir.

Japan heeft in groep B van de Aziatische kwalificat­iezone na drie wedstrijde­n zes punten. Eerder verloor het land van de Verenigde Arabische Emiraten.

Australië en Saudi-Arabië, waar Bert van Marwijk bondscoach is, gaan met zes punten uit twee wedstrijde­n aan de leiding. Zij treffen elkaar later op donderdag. De Emiraten hebben drie punten en spelen donderdag thuis tegen Thailand.

De nummers één en twee uit de poule plaatsen zich rechtstree­ks voor het WK Rusland. De nummer drie gaat naar de play-offs. Japan deed sinds 1998 aan alle WK’s mee. In Groep A van de Aziatische kwalificat­ie won Zuid-Korea met 3-2 van Qatar. In het laatste halfuur speelden de Koreanen met tien man na een rode kaart voor Hong JeongHo, maar de ploeg hield met een man minder stand. Ki Sung-Yueng en Ji DongWon maakten de eerste twee Koreaanse doelpunten in Suwon. Tottenham Hotspuraan­valler Heung-Min tekende de voor de winnende treffer. In diezelfde groep heeft China zich laten verrassen door Syrië. De bezoekers wonnen met 0-1. Mahmoud Al Mawas tekende in de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd.

Iran heeft goede zaken gedaan tegen Oezbekista­n. De tot nog toe ongeslagen Oezbeken werden door een doelpunt van Jalal Hosseini in eigen huis met 0-1 verslagen. De Iranezen zijn daardoor de nieuwe koploper in de groep. Zij gaan met Zuid-Korea aan de leiding in Groep A. Beide landen hebben zeven punten uit drie duels. Qatar, waar het WK in 2022 wordt georganise­erd, staat met drie nederlagen stijf onderaan.