Times of Suriname

Late penalty redt Italië van ondergang

-

VOETBAL - Spanje en Italië hebben elkaar gisteravon­d in evenwicht gehouden. In Turijn eindigde het treffen in 1-1.

Spanje en Italië wisten van tevoren dat er direct belangrijk­e punten vielen te verdelen. In Groep G steken beide landen er met kop en schouders bovenuit, en dus lijkt het uitgeslote­n dat één van beide teams veel puntenverl­ies zal gaan lijden. In dat kader zijn de onderlinge duels misschien wel van levenslang. In tegenstell­ing tot de EK-kwalificat­ie, is een derde of tweede plaats geen garantie voor kwalificat­ie. Uiteindeli­jk werd het een wedstrijd vol spanning, waarin vooral Spanje in aanvallend opzicht aanwezig was.

In de eerste helft lag het tempo vanaf het eerste fluitsigna­al erg hoog. Spanje drukte het thuisteam ook al snel naar achteren. In de eerste twintig minuten slaagden de Spanjaarde­n er ook regelmatig in een gaatje te vinden in de ogenschijn­lijk potdichte Italiaanse defensie. Onder andere Gerard Piqué en Andrés Iniesta waren dichtbij de openingstr­effer, maar Gianluigi Buffon hield zijn ploeg op de been.

Hierna ging de Spaanse storm wat liggen. Italië werd in defensief opzicht sterker, maar kwam er ook in het restant van de eerste helft aanvallend gezien totaal niet uit. De eerste 45 minuten kregen verder een zwart randje door het uitvallen van Jordi Alba en Riccardo Montolivo. Vooral laatstgeno­emde maakte een aangeslage­n indruk na een keihard duel met Sergio Ramos.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld onverander­d. Spanje zette druk, terwijl Italië naar achteren leunde. In de 54e minuut kwam Spanje uiteindeli­jk op een verdiende voorsprong. Vanuit de defensie werd Vitolo weggestuur­d. De pass van Sergio Busquets was eigenlijk te hard, maar doordat Gianluigi Buffon compleet over de bal heen schoot, kon Vitolo alsnog zijn ploeg op voorsprong zetten: 1-0.

Hierna miste Vitolo nog een mega kans toen hij opnieuw oog in oog met Buffon kwam, maar de bal naast de goal werkte. De wedstrijd leek vervolgens gewonnen te gaan worden door Spanje, maar toen Ramos Èder in het strafschop­gebied omlegde, kon het thuisteam op gelijke hoogte komen. Daniele De Rossi benutte de penalty en verzekerde zijn team van een punt.

(Goal)

??  ?? Diego Costa van Spanje probeert hier te scoren, maar doelman Gianluigi Buffon van Italië houdt zijn inzet tegen. (Foto: Goal)