Times of Suriname

Gokkende voetballer­s gewaarschu­wd

-

VOETBAL - De internatio­nale spelersvak­bond FIFPro heeft voetballer­s die graag een gokje wagen donderdag gewaarschu­wd.

De bond raadt spelers aan eerst uit te zoeken wat de regels precies zijn, voordat ze weddenscha­ppen afsluiten op voetbalwed­strijden. “Ieder land en iedere federatie heeft zijn eigen regels wat gokken betreft’’, staat in een boodschap die FIFPro gisteren publiceerd­e op de website. “Sommige zijn strenger dan andere.”

De spelersvak­bond wijst op recente voorbeelde­n in Engeland, Schotland en België. Zo is Joey Barton aangeklaag­d omdat hij tientallen weddenscha­ppen heeft afgesloten op voetbalwed­strijden, iets wat voor profs verboden is in Schotland. In België zijn de afgelopen weken ook heel wat spelers verzeild geraakt in een gokaffaire, onder wie oud-internatio­nal Olivier Deschacht.

“Profvoetba­llers moeten hun verantwoor­delijkheid nemen en de regels weten van het land waarin ze spelen. Het beste is zelfs helemaal niet te gokken op voetbalwed­strijden”, aldus FIFPro.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Gareth Bale (l) van Wales probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Goal)
Gareth Bale (l) van Wales probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname