Times of Suriname

Wales laat punten liggen

-

VOETBAL - Oostenrijk en Wales hebben gisteravon­d genoegen moeten nemen met een gelijkspel, in het kader van de kwalificat­ie voor het WK van 2018. De ontmoeting in Wenen eindigde in 2-2 en dat was een resultaat waar de teams van Chris Coleman en Marcel Koller vrede mee hadden. Beide teams staan na twee duels op vier punten: Wales had op de eerste speeldag met 4-0 van Moldavië gewonnen, terwijl Wales met een 1-2 zege uit Oostenrijk was vertrokken. Wales ging met een tussenstan­d van 1-2 de rust in. De eerste helft in Wenen was zeker enerverend te noemen. Na 22 minuten kwam het scorebord in beweging: vanaf een meter of twintig nam Allen de bal in één keer op zijn slof, waarmee hij Robert Almer kansloos liet. De vreugde was van korte duur: zes minuten later kreeg David Alaba veel ruimte en uit diens voorzet kopte Arnautovic het leer via de grond tegen de touwen. Oostenrijk zette meer druk op de defensie van Wales, maar Wayne Hennessey hield zijn team op de been en dat bleek cruciaal. In de extra tijd van de eerste helft nam Wales wederom de leiding. Een harde kopbal van James Chester kon door Almer worden gekeerd, maar het leer ging vervolgens tegen het hoofd van Kevin Wimmer. De ongelukkig­e carambole betekende een ruststand van 1-2.

Drie minuten na rust nivelleerd­e Oostenrijk al de tussenstan­d. Na miscommuni­catie tussen Allen en Chester kon Arnautovic het leer heerlijk over Hennessey werken. Tot meer waren de teams niet in staat. Coleman en Koller wijzigden hun teams, maar ook de invallers waren niet in staat om het duel niet in een gelijkspel te laten eindigen.