Times of Suriname

Yum Brands verhoogt winstverwa­chtingen

-

KENTUCKY - Yum Brands heeft in het derde kwartaal ondanks een lagere omzet wel sterkere winstcijfe­rs geboekt en zag ruimte om de winstverwa­chting voor heel dit jaar opwaarts bij te stellen. Dit meldde de Amerikaans­e moederorga­nisatie van onder meer KFC en Pizza Hut woensdag nabeurs.

CEO Greg Creed zag met name sterke resultaten in China, waardoor het concern nu rekent op een groei van de operatione­le winst in 2016 met minimaal 15 procent. Bij de halfjaarci­jfers verhoogde het concern nog de winstverwa­chting van 12 naar 14 procent. Creed sprak van een “enorme transforma­tie” die aanstaande is, doordat de Chinese activiteit­en per 31 oktober 2016 moeten zijn afgesplits­t, waarna een beursnoter­ing in China volgt.

Yum Brands bezit wereldwijd in totaal 7.330 restaurant­s, een stijging van 7 procent op jaarbasis.

Door de sterke dollar daalde de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis evenwel met vier procent naar 2,84 miljard dollar. De operatione­le winst dikte met 8 procent aan van 603 miljoen naar 654 miljoen dollar en onder de streep resteerde een 48 procent hogere nettowinst van 622 miljoen dollar.

De winst per aandeel steeg met liefst 64 procent van 0,97 naar 1,59 dollar.

In de elektronis­che handel nabeurs noteerde het aandeel Yum Brands 2,2 procent in het rood, volgend op een verlies van 1,8 procent in de reguliere handel.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname