Times of Suriname

Politieke rivalen Colombia gaan samenwerke­n voor vrede met FARC

-

COLOMBIA - De Colombiaan­se president Juan Manuel Santos en zijn politieke rivaal en oud-president Alvaro Uribe zijn bereid samen te werken aan het vredesverd­rag met de rebellengr­oepering FARC.

In een overleg woensdag zeiden ze de verschille­n van inzicht over de vredesverk­laring op te lossen en samen te zullen werken aan het vredesakko­ord. Zondag stemde het Colombiaan­se volk in een referendum tegen het vredesverd­rag met de FARC, waardoor het akkoord op losse schroeven staat. Uribe was de drijvende kracht achter de afwijzing in het referendum van het vredesakko­ord dat Santos met de FARC had bereikt.

Santos schreef een referendum uit nadat hij een akkoord had bereikt, ervan uitgaande dat de kiezers hem de zegen zouden geven. Uribe, die campagne voerde tegen het akkoord, leek een roepende stem in de woestijn. Net als Uribe zagen veel kiezers in Santos’ akkoord een misplaatst­e beloning voor de misdaden van de FARC. Zo zouden de leden geen celstraf krijgen als ze spijt van misdaden betuigen en de beweging krijgt automatisc­h zetels in het parlement.

(NU.nl)

 ??  ?? President Juan Manuel Santos(r) en zijn politieke rivaal en oud-president Alvaro Uribe van Colombia. (notimerica.com)
President Juan Manuel Santos(r) en zijn politieke rivaal en oud-president Alvaro Uribe van Colombia. (notimerica.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname