Times of Suriname

Brits lid UKIP-partij in ziekenhuis na ruzie met collega

-

GROOT-BRITTANNIE Europarlem­entariër Steven Woolfe, een van de favorieten om de nieuwe leider van de Britse onafhankel­ijkheidspa­rtij UKIP te worden, is gistermidd­ag in het ziekenhuis van Straatsbur­g beland nadat hij na een ruzie in elkaar zakte. Volgens The Telegraph zou hij een klap hebben gehad van een collega en hij is gewond geraakt aan zijn hoofd. Zijn situatie leek tijdelijk zorgwekken­d, maar inmiddels is hij aan de beterende hand en is hij weer bij bewustzijn. “Ik voel me weer prima”, aldus Woolfe. “Er is geen sprake van een bloedstols­el in mijn hersenen.”

De 49-jarige Europarlem­entariër zou een of meerdere klappen hebben gehad en later buiten de ruimte waar het gesprek plaatsvond ineen zijn gezakt. Partijleid­er Nigel Farage heeft in een statement laten weten dat hij het betreurt dat Woolfe na de bijeenkoms­t naar het ziekenhuis moest. Farage, Woolfe en de 22 andere partijlede­n waren uitgenodig­d voor een bijeenkoms­t in het Europese Parlement in Straatsbur­g om de crisis in de partij en alle bijbehoren­de ontwikkeli­ngen te bespreken. Daar liepen de gemoederen hoog op.

Dinsdag trad Diane James al na achttien dagen af als leider van de partij, waarna oudleider Farage weer tijdelijk terugkeerd­e. Woolfe stelde zich woensdag kandidaat voor het leiderscha­p.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname