Times of Suriname

Man loopt 401 marathons in 401 dagen als campagne tegen pesten

-

Een man die als kind acht jaar lang op school werd gepest heeft in 401 dagen evenveel marathons gelopen om mensen bewust te maken van welke schade pesten kan aanrichten. De 34-jarige Ben Smith liep zijn laatste marathon uit in zijn thuisstad Bristol. Hij liep sinds 1 september vorig jaar ruim 16.900 kilometer, de afstand van Londen tot Sydney, en haalde 285.000 euro op voor antipestor­ganisaties. Dat meldt The Guardian. Ik werd acht jaar lang gepest en dat heeft mijn zelfbeeld en mijn zelfvertro­uwen geschonden. Zo erg dat ik op mijn achttiende dacht dat er geen andere uitweg was dan zelfmoord. Toen Smith gisterocht­end vertrok op een plein in Bristol, werd hij vergezeld door honderden lopers. De laatste kilometer kreeg hij ook het gezelschap van de kinderen van de lagere school van Portishead. Honderden juichten hem over de finishlijn. “Ik kan niet geloven dat we het geflikt hebben”, zei hij na afloop. “Ik werd acht jaar lang gepest en dat heeft mijn zelfbeeld en mijn zelfvertro­uwen geschonden. Zo erg dat ik op mijn achttiende dacht dat er geen andere uitweg was dan zelfmoord. Het geld dat we ophalen dient om de organisati­es te steunen die ervoor zorgen dat wat mij is overkomen niemand anders overkomt.” Smith besloot de uitdaging aan te gaan nadat hij zich als homo had geuit. Tijdens zijn tocht door GrootBritt­annië liep hij blessures op aan zijn rug, knieën, hielen en schenen. Daardoor moest hij een rustpauze van tien dagen inlassen, waarna hij elke dag extra kilometers liep om terug op zijn schema van 401 dagen te komen. In scholen en aan universite­iten gaf hij onderweg 101 lezingen over pesten. Hij versleet 22 paar loopschoen­en en verbrandde meer dan 2.5 miljoen calorieën. (HLN/Foto: hln.be)

- Koning Willem I doet afstand van de troon.

- Met de presidents­verkiezing­en wordt Hugo Chávez herverkoze­n als president van Venezuela en begint aan een vierde termijn.

- Henry Ford introducee­rt de lopende band.

- De streepjesc­ode ofwel barcode werd officieel gepatentee­rd. Michael Whitaker Smith (Kenova (West Virginia), 7 oktober 1957) is een Amerikaans­e gospel- en praisearti­est. De christelij­ke zanger heeft als doel om het evangelie te verkondige­n via zijn muziek, ook wil hij God hiermee vereren. Tegen zijn tiende levensjaar aan werd hij overtuigd christen en hij begon met enkele vrienden een band. Het ging goed met Smith, totdat hij na zijn highschool-periode alcohol- en drugsversl­aafde werd. Hij stortte in die tijd, in 1979, geestelijk in. Dit bracht een proces op gang waarin hij het christelij­k geloof aannam, wat zijn leven ingrijpend veranderde. Smith besloot om zijn leven (opnieuw) toe te wijden aan Jezus. Niet veel later werd hij lid van de band Higher Ground en hij was keyboard-speler, ondertusse­n kickte hij af van zijn verslaving­en. In 1983 kwam zijn debuut op de markt, en dat kan worden gezien als de echte start van zijn muziekcarr­ière. Michael W Smith is getrouwd met Debbie en samen hebben ze vijf kinderen.

(foto: homecoming­magazine.com)

Michael W Smith

Nicole Ari Parker

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname