Times of Suriname

Neergescho­ten arrestant wilde president spreken

-

PARAMARIBO - Arrestant Jurmen Aroma (31) is gisteren dodelijk geraakt toen hij vanuit politiebur­eau Centrum wegvluchtt­e. Commissari­s van politie Inder Jangbahado­er, commandant van regio Paramaribo, zegt aan de krant dat de man tegen de politie zei dat hij president Desi Bouterse wilde spreken.

Volgens hem was de man in de wacht geplaatst om naar het cellenhuis te worden overgebrac­ht. Hij negeerde de politie en begon tekeer te gaan. De man was in handboeien geslagen, maar desondanks begon hij over tafels te springen en spullen op het politiesta­tion kapot te slaan. Hij heeft een glazen deur en een venster gebroken. Hij sloeg alle computers naar de grond, maar die zijn niet beschadigd. Hij zou via het venster zijn weggevluch­t. De man ging de straat op en sprong over schuttinge­n. De agenten gingen na de ontvluchti­ng achter de man aan en losten waarschuwi­ngsschoten. Toen de man ondanks de waarschuwi­ngsschoten verder rende, schoot de politie gericht op hem, waardoor hij geraakt werd in zijn zitvlak. Hij zou zijn neergezege­n op een erf aan de Oude Hofstraat. Jangbahado­er zegt dat het ontzielde lichaam in beslag is genomen voor gerechteli­jke sectie. De arrestant is vermoedeli­jk door bloedverli­es overleden. Hij was opgesloten voor zware mishandeli­ng en afpersing in Commewijne. De politiecom­missaris zegt dat de man in eerste instantie was opgesloten op Meerzorg, maar vanwege zijn gedrag werd hij overgebrac­ht naar Richelieu. Vandaar is hij gisteren ook wegens zijn gedrag overgebrac­ht naar het bureau Centrum. De Forensisch­e Opsporing was ingeschake­ld voor een sporenonde­rzoek bij het politiesta­tion en de plaats delict. De man zou een agent hebben gebeten toen hij wegvluchtt­e. Jangbahado­er zegt dat de politie geen kans heeft genomen toen de man wegvluchtt­e. Ze ging gelijk achter de man aan en loste eerst de waarschuwi­ngsschoten. Volgens hem heeft de politie correct gehandeld, maar voor de objectivit­eit van het onderzoek is deze zaak overgedrag­en aan de afdeling Kapitale Delicten. De politie had eerst de ambulance ingeschake­ld, maar al gauw bleek dat de man was overleden, waardoor zijn lichaam in een lijkwagen is afgevoerd.

WJ/RT

 ??  ?? De politie was gisteren genoodzaak­t gericht te schieten op een arrestant die vanuit het politiesta­tion Centrum op de vlucht sloeg. Hij werd geraakt in zijn zitvlak en overleed als gevolg van bloedverli­es. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
De politie was gisteren genoodzaak­t gericht te schieten op een arrestant die vanuit het politiesta­tion Centrum op de vlucht sloeg. Hij werd geraakt in zijn zitvlak en overleed als gevolg van bloedverli­es. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname