Times of Suriname

In ambulance verstopte 2 miljoen euro moest naar Suriname

- Een deel van het geld dat donderdag gevonden werd in een ambulance. De ziekenwage­n en een jaguar zijn in beslaggeno­men door de Nederlands­e autoriteit­en. Het bedrag, twee miljoen euro, was in biljetten van 500 euro verstopt in twee plastic zakken. (Foto: D

PARAMARIBO - De twee miljoen euro die donderdag werd gevonden in het dak van een tweedehand­se ambulance die op de kade in Vlissingen (Nederland) stond, was al gereedgema­akt om naar Suriname te worden verstuurd. Volgens bronnen van de krant was het de bedoeling dat de ambulance naar Suriname zou worden verscheept om deze hier te doneren aan een van de ziekenhuiz­en. De autoriteit­en in Nederland zijn na de vondst een onderzoek gestart naar de eigenaar van de twee miljoen die in de ambulance was verborgen. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van het geld ook een Surinamer is, die de ambulance alleen naar Suriname zou laten verschepen om het geld illegaal het land binnen te kunnen halen.

In deze zaak is donderdag een 44-jarige man aangehoude­n in zijn woning in Almere (Nederland) op verdenking van witwassen van geld. De man zou medeplicht­ige zijn in deze zaak. Behalve de ambulance werden ook een loods en de woning van de verdachte in Almere doorzocht. Een geldhond van de douane ontdekte in het dak van de ambulance de twee miljoen euro in biljetten van 500 euro. Het plafond van de ambulance is daarop opengemaak­t. Het geld was verstopt in twee plastic zakken. De ambulance stond samen met een nieuwe Jaguar op de kade in Vlissingen om verscheept te worden. Behalve het geld werden ook de ambulance en de Jaguar in beslaggeno­men.

Het autobedrij­f dat het transport van de ambulance en de Jaguar verzorgde, biedt op zijn website diverse dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op, aan de Belastingd­ienst. Vermoed wordt dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto’s en geld naar Suriname. Bekende cabaretier Jörgen Raymann zou nadat het bericht werd bekendgema­akt donderdag in Nederland op zijn Facebook-pagina een filmpje hebben geplaatst waarin hij zijn misnoegen uit over het smokkelen van zo een groot bedrag in euro’s naar Suriname en dat ook in een ambulance. De artiest keurt het af dat voor vermoedeli­jke witwasprak­tijken gebruik is gemaakt van een ambulance die bestemd was voor een ziekenhuis in Suriname. Het filmpje van Raymann werd gisteren van zijn Facebook-pagina verwijderd.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname