Times of Suriname

VHT bekeurt bromfietse­rs

-

PARAMARIBO - Het Verkeersha­ndhavingst­eam (VHT) van het Korps Politie Suriname heeft in september bromfietse­rs bekeurd wegens het begaan van diverse overtredin­gen. Lloyd Tolud, hoofd van het VHT, zegt aan de krant dat 102 bromfietse­rs zijn bekeurd voor het rijden op een niet gekeurd/herkeurd vervoersmi­ddel. Van veertig overtreder­s was de bromfiets niet verzekerd en 58 hebben het rijwielpad niet gevolgd. Tolud zegt dat bromfietse­rs tot de groep verkeersde­elnemers behoort die kwetsbaar is, maar het schijnt dat deze groep zich er nog steeds niet bewust van is. De maximumsne­lheid voor een bromfietse­r is vastgestel­d op 30 km per uur. Volgens hem blijven bromfietse­rs echter stunten in het verkeer. Ze rijden harder dan 30 km per uur en begeven zich zelfs op de autoweg, ook al is er een rijwielpad aanwezig.

De politie-inspecteur legt uit dat de Mr Jagernath Lachmonstr­aat afbuigt in de Johan Adolf Pengelstra­at. Bij nadering van die bocht is er een duidelijk zichtbaar verkeersbo­rd welk het rijwielpad aanduidt, geplaatst. De bromfietse­rs die het voornemen hebben om rechtdoor naar de Willem Campagnest­raat te gaan, dienen het rijwielpad te volgen. Dus op de Mr Jagernath Lachmonstr­aat rijden ze aan de uiterste linkerzijd­e van de weg en slaan dan linksaf in de Johan Adolf Pengelstra­at en volgen het rijwielpad.

“Iets voorbij de kruising met de Paloeloest­raat heeft het rijwielpad een doorbraak naar rechts om de Johan Adolf Pengelstra­at over te steken. Uiteraard moeten zij op het rijwielpad blijven wachten, totdat het veilig is of dat aan hen voorrang wordt verleend om de Johan Adolf Pengelstra­at over te steken naar het rijwielpad dat aan de andere zijde van de weg is aangelegd. Dat rijwielpad loopt langs de Willem Campagnest­raat naar de rotonde toe.”

In de praktijk merkt Tolud op dat de bromfietse­r die op de Mr Jagernath Lachmonstr­aat rechtdoor naar de Willem Campagnest­raat rijdt nabij de rotonde invoegt om het rijwielpad te volgen. Dat is verboden en bovendien heel erg gevaarlijk omdat op dat weggedeelt­e alleen motorrijtu­igen, niet zijnde bromfietse­n, mogen rijden. Ze moeten het rijwielpad volgen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname