Times of Suriname

Rechter stelt verdachte voorlopig op vrije voeten

-

PARAMARIBO - Kantonrech­ter Siegline Wijnhard heeft de verdachte Xaverio W voorlopig op vrije voeten gesteld. Zij deed dit ambtshalve, nadat hij zei dat zijn handeling verkeerd is en niet goed te praten valt. De verdachte wordt poging tot doodslag en zware mishandeli­ng ten laste gelegd. Hij zou zijn exvriendin en haar vriend mishandeld hebben. De rechter keurt het af dat hij zijn kind erbij had toen hij de handelinge­n pleegde. Ze waarschuwd­e hem hiervoor en legde uit hoe nadelig dit kan werken op het kind.

De verdachte heeft een kind met zijn ex-vriendin. Omwille van het kind hadden zij goed contact. Maar de laatste tijd nam zij geen contact meer met hem op. Hij wilde verhaal halen en zag haar in het voertuig met haar vriend. Hij stapte uit en begon haar uit te schelden. De vriend kwam ertussen en er ontstond een worsteling. Na een tijdje ging de verdachte in zijn auto zitten en wilde inrijden op het stel. Ze belandden toen in een goot.

Hij stapte weer uit en probeerde zijn ex-vriendin eruit te sleuren. Ze vluchtte en ging hulp halen. Een lid van de Centrale Inlichting­en en Veiligheid­sdienst, die in de buurt was, zag alles gebeuren. Hij probeerde de man tot orde te roepen, maar die ging tekeer. Hij loste toen een schot. Het kind dat in het voertuig zat, heeft alles meegemaakt. Dit keurt de kantonrech­ter ten zeerste af. De verdachte beweert dat hij het stel slechts wilde afschrikke­n. Ook zou hij de twee niet mishandeld hebben. Op 3 november zal deze zaak verder behandeld worden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname