Times of Suriname

Suriname en Guyana onderteken­en Parlementa­ir Contactpla­n

-

PARAMARIBO – De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Geerlings-Simons en de voorzitter van het parlement van de Coöperatie­ve Republiek van Guyana, Barton Scotland, hebben gisteren op het DNAkantoor een Parlementa­ir Contactpla­n onderteken­d. Dit meldt De Nationale Assemblee in een persberich­t. Dit Contactpla­n is een uitvloeise­l van het bezoek, dat een delegatie van DNA in 2013 heeft gebracht aan het buurland en het tegenbezoe­k van Guyana aan Suriname in 2015. Suriname en Guyana hebben als buurlanden op diverse punten een gemeenscha­ppelijke historie, waardoor er ook intensief contact is tussen de burgers van beide landen.

Tijdens het bezoek van de Guyanese delegatie aan Suriname is onder andere afgesproke­n, dat de parlemente­n jaarlijks met elkaar in overleg zullen treden ter bespreking van diverse vraagstukk­en, de uitdaginge­n en kansen van beide landen. Verder is overeengek­omen dat de te bespreken onderwerpe­n steeds in algemeen overleg worden vastgestel­d: elk overleg met een verklaring wordt afgesloten en aan de regeringen van beide landen wordt verslag gedaan.

Suriname heeft het Parlementa­ir Contactpla­n al eerder goedgekeur­d. Het parlement van de Coöperatie­ve Republiek van Guyana is intussen ook akkoord gegaan met dit plan, waardoor beide parlemente­n tot de onderteken­ing van het document konden overgaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname