Times of Suriname

Nieuw collegejaa­r PTC gestart

-

PARAMARIBO – Het nieuwe collegejaa­r 2016-2017 van het Polytechni­c College Suriname (PTC) is maandag van start gegaan. Dit gebeurde middels een openingsco­llege in de Congreshal waarbij de nieuwe studenten officieel zijn verwelkomd. ‘Leiderscha­p en veiligheid’ is het thema voor 2016-2017. Dit meldt het PTC in een persberich­t.

Het PTC meldt verder in het bericht dat het vindt dat er momenteel een precaire situatie in het land heerst, maar desondanks moeten mensen blijven studeren. Robby Holband, directeur PTC, zegt dat de moeilijke situatie waarin het land nu zit, hem en het personeel heel veel kopzorgen bezorgt. Verder zegt hij dat het instituut vanaf april steeds bezig was mogelijkhe­den te bekijken om studeren in Suriname betaalbaar te maken. In zijn openingsto­espraak zei hij dat de economisch­e situatie zeker geen bondgenoot is van het instituut.

Holband is blij dat de nieuwe studenten en hun ouders ondanks de moeilijke situatie in het land zich niet hebben laten afschrikke­n om zich in te schrijven op het PTC. In dit nieuwe schooljaar is het studentenb­estand met meer dan 400 studenten uitgebreid. Het PTC telt meer dan 1200 studenten. Holband vertelt verder dat de studenten en ouders moed hebben getoond om in periode van crisis toch nog te kiezen voor verdere studie. “Door ons zelf en ons land te ontwikkele­n, kunnen wij als persoon en land uit de moeilijke situatie komen waarin wij nu verkeren”, aldus Holband.

Hij vindt het daarom jammer te lezen en te horen hoeveel geld en tijd er gestopt wordt in het beter maken van onze economie, waarbij onderwijs een ondergesch­ikte rol krijgt. Zonder goed kader zullen zich bij de voorbereid­ingen en uitvoering van projecten problemen blijven herhalen. De directeur van Fernandes Bottling Company NV, Bryan Renten, die gastspreke­r was bij het openingsco­llege, heeft het belang van leiderscha­p in relatie tot veiligheid vanuit verschille­nde invalshoek­en belicht. Hij zegt dat bedrijven steeds bewuster worden van de noodzaak tot veilig werken. De toenemende (internatio­nale) wetten en regelgevin­g, financiële risico’s en het besef dat duurzaam maatschapp­elijk ondernemen onderdeel is van goede bedrijfsvo­ering zijn enkele redenen hiervoor. Renten zegt ook dat bedrijven management­systemen introducer­en die ervoor zorgen dat een organisati­e haar activiteit­en en processen zodanig inricht en beheerst met als doel de (voedsel) veiligheid en beroepsgez­ondheid in en rondom de organisati­e te waarborgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname