Times of Suriname

Rashford is klaar voor het grote werk

-

VOETBAL - Marcus Rashford beleeft de laatste maanden een stormachti­ge ontwikkeli­ng en het zou goed kunnen dat de jonge aanvaller vanavond in de basis begint als Engeland het tegen Malta opneemt. In dat geval zou hij de plaats van Wayne Rooney, die de laatste maanden worstelt met zijn vorm, overnemen. Volgens Jesse Lingard, ploeggenoo­t van beiden bij Manchester United, is Rashford klaar voor het grote werk.

“Ik ben nog niet van onder de indruk van hem, maar hij houdt van het spel en hij heeft elke dag een bal aan zijn voeten. Hij is ook nog jong, dus ik denk dat alles voor hem op het goede moment bij elkaar komt en hopelijk kan hij dit doorzetten”, vertelt de aanvaller aan verslaggev­ers. “Ik denk dat scoren echt enorm voor hem zou zijn. Hij heeft al veel zelfvertro­uwen, maar als hij vandaag scoort zal dat alleen maar toenemen. Hij draagt de laatste maanden veel bij en hopelijk kan hij zo doorgaan.”

Lingard denkt overigens niet dat Rooney, die de aanvoerder­sband mag behouden van interim-bondscoach Gareth Southgate, al afgeschrev­en moet worden: “Ik denk dat, gezien alles wat hij bereikt heeft, niemand iets slechts over hem mag zeggen. Hij is op en naast het veld een topprofess­ional en we kijken ook naar hem op. Hij is vastbeslot­en weer terug te komen en hopelijk lukt hem dat. Bij de club is hij een geweldige leider, alle jonge spelers kunnen met hem praten wanneer ze willen en hij helpt altijd. Dat doet hij al jaren.”

(VZ)

 ??  ?? Marcus Rashford (r) beleeft de laatste maanden een stormachti­ge ontwikkeli­ng. Volgens ploeggenoo­t Jesse Lingard, bij Manchester United, is Rashford klaar voor het grote werk.
(Foto: Nusport)
Marcus Rashford (r) beleeft de laatste maanden een stormachti­ge ontwikkeli­ng. Volgens ploeggenoo­t Jesse Lingard, bij Manchester United, is Rashford klaar voor het grote werk. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname