Times of Suriname

Arsenal is een titelkandi­daat

-

VOETBAL - Arsenal-legende en clubambass­adeur Liam Brady denkt dat The Gunners dit seizoen de titel kunnen grijpen in de Premier League. Brady kwam tussen 1973 en 1980 tot 307 wedstrijde­n voor Arsenal en scoorde daarin 59 doelpunten. In 1996 keerde hij terug in Londen om aan de slag te gaan als hoofd jeugdoplei­ding. Die functie bekleedde hij tot 2014.

“Ik denk dat Arsenal een grote kans heeft om in de top drie te eindigen en ook om de titel te winnen”, vertelde Brady tegen Goal. “In Engeland is de competitie zeer competitie­f dat is anders in landen zoals Duitsland, Italië en Frankrijk. In Engeland kan bijvoorbee­ld Leicester City de competitie winnen, zoals dat vorig seizoen gebeurde. Manchester United en Manchester City worden beschouwd als favorieten, maar ik denk dat Arsenal mensen kan verrassen, net als Liverpool dat ook kan.” Arsenal heeft wereldwijd miljoenen fans en veel volgers op de sociale media. Brady denkt dat de club een nog grote aanhang kan krijgen. “Arsenal is een groot merk in het voetbal en het wordt steeds groter in de wereld.”

“Vorig jaar ging ik bijvoorbee­ld naar Singapore en de support was enorm. We gingen ook naar Thailand, Maleisië en Vietnam. We worden ook steeds groter in Australië. Dat land zullen we volgend jaar bezoeken.”

“De club wordt erorm groot, maar hoe meer succes je hebt, hoe groter je wordt, dus we moeten bovenin mee blijven strijden. We hebben daar een mooie toekomst, want we hebben een goede structuur.”

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname