Times of Suriname

Balotelli ontloopt schorsing

-

VOETBAL - Mario Balotelli ontloopt een schorsing in de Franse Ligue 1. De spits van OGC Nice kreeg zondag twee keer geel en dus rood in het duel met Lorient (2-1), maar de Franse voetbalbon­d heeft besloten hem niet te schorsen. De 26-jarige Balotelli kreeg tegen Lorient eerst geel omdat hij na zijn fraaie winnende treffer zijn shirt uittrok. Enkele minuten later werd hij wegens een vermeende kopstoot van het veld gestuurd. De scheidsrec­hter gaf na afloop direct toe dat hij fout zat bij de tweede gele kaart. Op televisieb­eelden was te zien dat Balotelli niet veel deed. Door het besluit van de Franse bond kan Balotelli volgende week vrijdag gewoon in actie komen voor Nice. De koploper neemt het dan in eigen huis op tegen nummer vijf Olympique Lyon.

Jean Pierre Rivere, de voorzitter van Nice, bedankt tegenover het Franse RMC Sport de sportivite­it van de scheidsrec­hter.

“Ik onthoud het positieve gedrag van Olivier Thual. Hij heeft de moed gehad om toe te geven dat hij fout zat. Dat zie je niet vaak in de voetballer­ij”, aldus de preses.

“Het is goed voor zijn persoon, de scheidsrec­hters en het voetbal. De sport heeft zulke dingen hard nodig.” Nice pakte in de eerste acht wedstrijde­n twintig punten. De voorsprong op nummer twee AS Monaco is een punt. Paris Saint-Germain, dat derde staat, geeft vier punten toe. Balotelli, die deze zomer transfervr­ij overkwam van Liverpool, scoorde tot dusver vijf keer. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname