Times of Suriname

SVB licht mediahuize­n over afstaan rechten

-

VOETBAL- De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft in een informatie­sessie de mediahuize­n doorgeven, dat televisie- en radiorecht­en van wedstrijde­n van de nationale selectie en de topsectie zijn afgestaan aan Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur). Dit moment vond gisteren plaats in het SVB-gebouw.

Voorzitter John Krishnadat­h van SVB opende de sessie en gaf aan dat SVB een partnersch­apovereenk­omst is aangegaan met Telesur en dat dit medium rechten bezit van wedstrijde­n van de nationale selectie en topsectie. De topman gaf aan dat alleen de wedstrijde­n van de nationale selectie die in Suriname gespeeld worden, uitgezonde­n zullen worden. Van wedstrijde­n die in het buitenland gespeeld worden, heeft Telesur geen mediarecht­en.

Krishnadat­h wilde niet ingaan hoeveel geld SVB zal krijgen. Hij gaf aan dat in het eerste jaar een bedrag wordt uitgekeerd, dat daarna gestaffeld wordt opgevoerd. De voorzitter zei verder dat het overeenkom­st niet alleen uit een financiële injectie bestaat, maar dat Telesur ook op andere gebieden zijn expertise zal toewijden. Zo gaf de topman van SVB aan dat het Andre Kamperveen­stadion wordt opgeknapt en dat is helemaal voor de rekening van Telesur. Manager Glenn Cooman van Algemene Televisie Verzorging (ATV) zegt dat vereniging­en vrij zijn om andere mediahuize­n te vragen om hun thuiswedst­rijd live of delayed uit te zenden, maar het mediabedri­jf moet wel daarvoor in contact optreden met ATV. “Wij gaan kijken naar zakelijke mogelijkhe­den, om tot een oplossing te komen”, zegt Cooman. Hij gaf verder aan dat mediabedri­jven in contact moet optreden met ATV, als er onduidelij­kheden zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname