Times of Suriname

Nederland wint overtuigen­d

-

VOETBAL - Nederland was gisteravon­d met 4-1 te sterk voor Wit-Rusland en is de nieuwe koploper van Groep A in de kwalificat­iereeks voor het WK in Rusland.

Al na vijftien minuten was het raak in De Kuip. Quincy Promes pikte de bal in het strafschop­gebied op na een pass van Vincent Janssen en schoot raak: 1-0. De aanvaller van Spartak Moskou maakte zijn eerste interlandd­oelpunt en daar kwam een kwartier later een tweede bij. De vijftienvo­udige internatio­nal reageerde attent op een afgeslagen bal na een hoekschop en zag dat doelman Andrey Gorbunov geen antwoord had op zijn volley: 2-0. Oranje had eigenlijk al eerder de marge moeten verdubbele­n, maar een treffer van Virgil van Dijk werd ten onrecht afgekeurd. Oranje liet bij vlagen mooi aanvalsspe­l zien, maar liet achterin steken vallen. Sergey Kornilenko prikte de bal net naast en Mikhail Gordeychuk schoot eveneens in kansrijke positie naast. Het bleef echter bij 2-0 en dus kon Oranje met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. De formatie van bondscoach Danny Blind kreeg kort na de onderbreki­ng echter alsnog een treffer om de oren: rechtshalf Aleksey Rios van BATE Borisov liep van dichtbij binnen na een lage voorzet van Gordeychuk. De toeschouwe­rs in Rotterdam vreesden even voor een donker scenario, maar bij die ene tegentreff­er van Rios bleef het voor Oranje. De thuisploeg bleef immers de bovenligge­nde partij en kreeg al gauw een kans om de marge te herstellen: Daley Blind schoot na een overstapje van Promes naast. In de 55e minuut was het wel raak: Vincent Janssen schoot tegen de paal, maar Davy Klaassen scoorde in de rebound alsnog.

Janssen bleef zelf nadrukkeli­jk op zoek gaan naar een treffer en vond die na 64 minuten. De spits van Tottenham Hotspur veroverde de bal, pakte wat meters en hamerde het leer met zijn linker in de verre kruising: 4-1.

(VZ)

??  ?? Jeffrey Bruma (3) van Nederland probeert de bal te veroveren in de wedstrijd tegen Wit-Rusland. (Foto: Goal)