Times of Suriname

Frankrijk sloopt Bulgarije

-

VOETBAL - Frankrijk heeft iets rechtgezet na de valse start in Groep A van de WKkwalific­atiereeks. Het team van Didier Deschamps won gisteravon­d in Saint-Denis met liefst 4-1 van Bulgarije en komt zodoende op vier punten, net zoveel als Nederland. Frankrijk speelde in zijn eerste groepsduel doelpuntlo­os gelijk tegen Wit-Rusland, maar boekte nu wél een zege. De verliezend­e finalist van het afgelopen EK moest wel eerst een achterstan­d incasseren in het Stade de France, want de Bulgaren namen na zes minuten de leiding. Bacary Sagna beging een domme overtredin­g op Georgi Milanov en scheidsrec­hter Luca Banti legde de bal op de stip: het was alweer de derde strafschop die Frankrijk tegen kreeg in de laatste tien interlands. Mihail Aleksandro­v schoot raak en zette zijn land zo verrassend op voorsprong. Lang duurde de vreugde echter niet, want Sagna herstelde vlot zijn fout. Uit zijn puntgave voorzet kopte Kévin Gameiro mooi binnen en dus stond het een kwartier na de 0-1 alweer 1-1.

Nog voor rust klom Frankrijk verder naar 2-1 en 3-1: amper drie minuten na Gameiro’s goal zeilde een voorzet van Dimitri Payet pardoes binnen en tien minuten daarna strafte Antoine Griezmann zwak verdedigen­d werk van de Bulgaren af. Hij maakte zo alweer zijn achtste goal voor Frankrijk in 2016. In de tweede helft pikte Gameiro zijn tweede van de avond en zijn derde als internatio­nal mee. De aanvaller van Atlético Madrid punterde de bal binnen na een lage voorzet van club- en landgenoot Griezmann en stelde orde op zaken voor les Bleus. (VZ)