Times of Suriname

Ronaldo schittert met vier doelpunten

-

VOETBAL - Portugal heeft gisteravon­d de eerste zege in de WK-kwalificat­iereeks geboekt. Het team van Fernando Santos rekende in eigen land af met Andorra (6-0) en Cristiano Ronaldo wees zijn team de weg met vier goals: hij maakte zijn 62ste, 63ste, 64ste en 65ste doelpunt in dienst van Portugal.

In de eerste vier minuten was het meteen twee keer raak tegen het nietige Andorra: na een corner van links werd de bal naar het doel gekopt en de keeper werkte de bal niet ver genoeg weg: Ronaldo schoot de afvallende bal na 73 seconden al binnen. Zijn tweede kwam al vlot daarna: dit keer kopte hij keurig raak uit een voorzet van Ricardo Quaresma. Andorra was zoals verwacht geen partij voor de Europese kampioen en incasseerd­e nog voor rust ook de 3-0.

Nu was het niet Ronaldo die zich liet bejubelen, maar João Cancelo. Vervolgens was het woord weer aan aanvoerder en topscorer Ronaldo, die in de tweede minuut na rust de score opvoerde tot 4-0. Ditmaal plukte hij een voorzet van André Gomes ineens uit de lucht en schoot binnen. Ronaldo maakte ook nog de vijfde voor Portugal toen hij na 68 minuten de korte hoek vond met een rollertje, nadat José Fonte de bal met het hoofd in zijn voeten legde. Andorra stond toen al met tien man na tweemaal geel voor Jordi Rubio.

Het werd nog erger voor de bescheiden amateurs van Andorra, want er ging nog een man af met rood. Marc Rebés beging een veel te harde overtredin­g op Ronaldo, de man van de avond en kon direct inrukken. Met negen tegen elf leek Andorra rijp voor een enorme afslachtin­g in de laatste twintig minuten, maar er kwam ‘slechts’ nog één goal bij in Aveiro. Vier minuten voor tijd pikte André Silva de 6-0 mee.