Times of Suriname

België boekt klinkende overwinnin­g

-

VOETBAL - De nationale ploeg van België heeft zijn tweede kwalificat­iewedstrij­d voor het WK in Rusland winnend afgesloten. Het team van Roberto Martínez had geen kind aan Bosnië-Herzegovin­a en won met 4-0. Estland en Griekenlan­d waren tegelijker­tijd te sterk voor respectiev­elijk Gibraltar en Cyprus. België zat al na 28 minuten in een zetel, want na een evenwichti­g begin trokken De Rode Duivels de wedstrijd helemaal naar zich toe en zij scoorden twee keer. Een eigen doelpunt van Emir Spahic na een lage voorzet van Thomas Meunier leverde de 1-0 op en na een pass van Dries Mertens maakte Eden Hazard er 2-0 van. Bosnië-Herzegovin­a mocht van geluk spreken dat het de kleedkamer mocht opzoeken met elf man, want centrale verdediger Ermin Bicakcic deelde een slag uit in het gezicht van Mertens en ontsnapte aan een rode kaart. Bosnië-Herzegovin­a probeerde na rust de aanval te zoeken, maar kreeg na een uur het deksel op de neus. Toby Alderweire­ld scoorde uit een hoekschop van Mertens met een prachtig hakballetj­e en maakte zijn derde interlandt­reffer. Romelu Lukaku (voor open doel naast) en Milan Djuric (kopbal tegen de lat) kregen hierna mogelijkhe­den om te scoren, alvorens Lukaku na tachtig minuten alsnog zijn treffer vond. De spits van het Everton van Ronald Koeman scoorde met een van richting veranderd schot: 4-0. Luxemburg - Zweden: 0-1, Hongarije - Zwitserlan­d: 2-3, Letland - Faeröer: 0-2, Estland - Gibraltar: 4-0, Griekenlan­d Cyprus: 2-0. (VZ)