Times of Suriname

Politie Venezuela schiet 19 mensen

-

VENEZUELA - De ordedienst­en in Venezuela hebben donderdag tijdens operaties tegen criminalit­eit in verschille­nde regio’s in het land negentien mensen doodgescho­ten. Dat heeft minister van Binnenland­se Zaken, generaal Nestor Reverol, gemeld.

De acties van de politie en het leger maken deel uit van de zogenaamde ‘Bevrijding­soperaties van het volk’. “Ze werden gelanceerd om alle regio’s te beschermen die het slachtoffe­r zijn van crimineel geweld”, aldus de minister op de staatstele­visie. De operaties waren gericht tegen de georganise­erde maffia die problemen veroorzaak­t. De politie en het leger arresteerd­en in het departemen­t Lara zestien mensen en namen er 38 wapens in beslag. “We gaan de operaties voortzette­n, die nodig zijn om de vrede in ons land te verzekeren”, aldus de minister, die toevoegt dat president Nicolas Maduro zelf de opdracht heeft gegeven voor de operaties.

Venezuela is een van de meest gewelddadi­ge landen ter wereld. De bevrijding­soperaties gingen van start in juli 2015, en sinds het begin van dit jaar kwamen daardoor al 245 mensen om het leven. Procureur-generaal Luisa Ortega zegt bezorgd te zijn over de operaties, die het aantal klachten rond de schending van de mensenrech­ten fors hebben doen toenemen.

(HLN)

 ??  ?? De politie in actie tijdens een van de vele demonstrat­ies in het land. (overpasses­foramerica.com)
De politie in actie tijdens een van de vele demonstrat­ies in het land. (overpasses­foramerica.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname