Times of Suriname

Daimler draait beste kwartaal ooit met Mercedes-Benz Nederlands­e supermarkt­omzet hoger in september

-

Het Duitse autoconcer­n Daimler heeft in de afgelopen drie maanden met de verkoop van Mercedes-Benz het beste kwartaal ooit gedraaid. Er werden meer dan 531.000 Mercedesse­n verkocht, wat ruim 11 procent meer is dan een jaar eerder.

In september steeg de verkoop naar een nieuw maandrecor­d van ruim 211.000 auto’s. Over de eerste negen maanden steeg de verkoop met bijna 12 procent naar meer dan 1,5 miljoen, eveneens een record.

Volgens Daimler heeft Mercedes-Benz met deze topprestat­ies een ‘hattrick’ geleverd. De verkoop van Mercedes ging in alle belangrijk­e regio’s omhoog. (NU.nl) AMSTERDAM - De omzet van de Nederlands­e supermarkt­en is in september gestegen, maar de groei in het derde kwartaal kwam lager uit dan in de voorgaande kwartalen. Dit meldde onderzoeks­bureau GfK gisteren. De supermarkt­omzet steeg afgelopen maand ten opzichte van september vorig jaar met 2,5 procent tot 2,59 miljard euro.

De omzet per kassabon steeg in september met 1,7 procent naar 21,77 euro. In dezelfde maand een jaar terug was dit nog 21,40 euro.

In het derde kwartaal bedroeg de groei van de omzet 1,6 procent, flink lager dan in de voorgaande kwartalen. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar was er sprake van een groei van respectiev­elijk 2,9 en 2,2 procent.

In de eerste negen maanden zetten de supermarkt­en 2,3 procent meer om. Voor 2017 rekent Gfk op een omzetgroei van 2,3 procent.

(Beursduive­l/foto: nu.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname