Times of Suriname

Deutsche Bank overweegt aandelen uit te geven

-

FRANKFURT - Deutsche Bank voert met verschille­nde partijen informele gesprekken om de mogelijkhe­den te onderzoeke­n om kapitaal op te halen, bijvoorbee­ld indien nodig via een aandelenui­tgifte. Dit schreef persbureau Bloomberg gisteren op basis van bronnen.

Naar verluidt buigen verschille­nde Amerikaans­e adviseurs zich over de mogelijkhe­den voor de Duitse bank. Ook de mogelijkhe­id van verkoop van bezittinge­n wordt overwogen.

Deutsche Bank kwam in de problemen door een mogelijke boete van het Amerikaans­e ministerie van Justitie van 14 miljard dollar voor de verkoop van rommelhypo­theken. De definitiev­e hoogte van de boete is nog niet bekend en zou eventueel lager kunnen uitvallen. Bloomberg schreef dat er gesproken wordt over een aandelenui­tgifte van ongeveer 5 miljard euro, mocht de bank dit nodig hebben. Een dergelijk bedrag zou Deutsche Bank kunnen ophalen zonder hiervoor toestemmin­g van aandeelhou­ders nodig te hebben.

Of de bank daadwerkel­ijk aandelen gaat uitgeven of bezittinge­n zal verkopen hangt volgens het persbureau af van de uiteindeli­jke hoogte van de boete. De bronnen van Bloomberg gaan uit van een boete in de orde van grootte van 4 miljard tot 8 miljard dollar.

Het aandeel dat Deutsche Bank noteerde steeg gisteren in Frankfurt 1,9 procent op 12,26 euro. (Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname