Times of Suriname

Man in koelen bloede doodgescho­ten

-

PARAMARIBO – Een man is zaterdag in een pand op de hoek van de Marowijne- en Kabalebost­raat doodgescho­ten. Commissari­s van politie Inder Jangbahado­er bevestigt dit. Hij zegt aan de krant dat er een meningsver­schil over geld was tussen de schutter en het slachtoffe­r. Uit verklaring­en blijkt dat het om een oude betalingsk­westie gaat. De dader pakte een wapen en schoot op het slachtoffe­r dat ter plekke overleed. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat. Na de daad verliet de schutter de plaats met zijn wapen; de politie is nog bezig hem op te sporen. Bij de politie kwam de melding van de dodelijke schietpart­ij binnen, waarna zij meteen uitrukte. Het ontzielde lichaam is intussen in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. Volgens Jangbahado­er is het slachtoffe­r in koelen bloede doodgescho­ten. Een getuige zegt aan de krant dat hij heeft vernomen dat er een ruzie was tussen beide mannen. Volgens hem leefde het slachtoffe­r nog toen hij op de plaats delict aankwam. “Ik heb hem zijn laatste adem zien uitblazen.” Hij zegt dat de dader in een lijnbus is vertrokken. De getuige zegt dat het slachtoffe­r bij een ander inwoonde op het adres waar hij is doodgescho­ten. Er staat daar een oude winkel die al jaren dicht is. Hij kent de eigenaar van het pand en zijn vrouw, maar het slachtoffe­r niet. Hij zag hem wel in het gebouw. WJ/RT

 ??  ?? Het lichaam van een man die zaterdag op de hoek van de Marowijne- en Kabalebost­raat is doodgescho­ten, wordt afgevoerd. Het lijk is in beslag genomen. De dader is nog voortvluch­tig. (Action-foto: Wiedja Jagan)
Het lichaam van een man die zaterdag op de hoek van de Marowijne- en Kabalebost­raat is doodgescho­ten, wordt afgevoerd. Het lijk is in beslag genomen. De dader is nog voortvluch­tig. (Action-foto: Wiedja Jagan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname