PSV ver­speelt op­nieuw pun­ten

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - PSV heeft voor de der­de keer in vier wed­strij­den pun­ten la­ten lig­gen in de ere­di­vi­sie. De Eind­ho­ve­na­ren kwa­men in het Phi­lips Sta­di­on niet ver­der dan 1-1 te­gen He­ra­cles Al­me­lo.

He­ra­cles, dat dit sei­zoen pas één keer won, liet de bal aan PSV en met die tac­tiek wist de thuis­ploeg, die zo graag de coun­ter han­teert, zich voor­al voor rust geen raad. De Eind­ho­ve­na­ren speel­den in een veel te laag tem­po en veel te slor­dig om het de be­zoe­kers las­tig te ma­ken. Toch kwa­men er kan­sen: een schot van Gastón Pe­rei­ro werd door Bram Cas­tro weg­ge­werkt.

Even la­ter bij een kop­bal van Luuk de Jong (na een prach­ti­ge voor­zet van Pe­rei­ro) wist Cas­tro de bal via de paal uit zijn doel te werken.

Ter­wijl bij PSV de frus­tra­tie toe­nam, kwam He­ra­cles uit het niets op 0-1. Siem de Jong ver­speel­de knul­lig de bal en Sa­mu­el Ar­men­te­ros pro­fi­teer­de door de bal over de in­glij­den­de Jeroen Zoet te stif­ten.

De Al­me­lo­se vreug­de duur­de niet lang, want twee mi­nu­ten la­ter was het weer ge­lijk. Cas­tro red­de an­der­maal bij een kop­bal van Luuk de Jong, maar nu was Pe­rei­ro er als de kip­pen bij om van dicht­bij raak te tik­ken.

Na de pau­ze zat er wat meer over­tui­ging in het spel van PSV en dat leid­de tot een for­se hoe­veel­heid kan­sen. Ste­ven Berg­wijn nam het doel van Cas­tro liefst vier keer on­der vuur en in­val­ler Oleks­an­dr Zint­sjen­ko waag­de drie doel­po­gin­gen.

Ook Pe­rei­ro kreeg weer een enor­me kans en ook Luuk de Jong was dicht bij de 2-1. Die viel ech­ter niet en dat was voor­al te dan­ken aan Cas­tro, die een ge­wel­di­ge wed­strijd keep­te. (VZ)

Een spel­mo­ment uit de wed­strijd PSV te­gen He­ra­cles Al­me­lo. (Foto: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.