Times of Suriname

SWM prolongeer­t CTSS Plus Match titel

-

SPORT – De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) heeft zaterdag haar CTSS Plus Match titel geprolonge­erd. Op het terrein van de Politie Academie knokte het nutsbedrij­f zich pas in het tweede gedeelte voorbij zijn naaste concurrent­en.

Gastheer, het Korps Politie Suriname (KPS), stond na de eerste ronde (spelencirc­uit) met de volle winst (100 punten) aan kop en leek daarmee voor een verrassing te zullen gaan zorgen. De dames en heren van de gewapende macht vierden echter veel te vroeg feest. Het ging in het tweede gedeelte namelijk mis bij bepaalde onderdelen. SWM hield daarentege­n een constante vorm aan. Bij het onderdeel zeskamp won SWM drie van de zes onderdelen. Intussen wierp de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zich ook op in de strijd om de hoofdprijs.

In een nek-aan-nek-race zou het laatste onderdeel (touwtrekke­n) uiteindeli­jk de doorslag geven. SWM en EBS stonden in de finale tegenover elkaar. Met voormalige Mister Suriname, Cereso Lolo, aan hun zijde was het bijna zeker dat de SWM haar troon niet zou kwijtraken. De krachtpats­er en diens collega versloegen EBS dan ook geheel volgens verwachtin­g zonder al te veel moeite. SWM eindigde uiteindeli­jk met 615 punten op de eerste plek, gevolgd door EBS met 602,5 punten en het KPS met 510 punten. De acht werd gecomplete­erd door Staatsolie (457,5 punten), SLM (417,5 punten), CBvS (365 punten), SZF (362,5 punten) en Telesur (340 punten). De matchplay werd begonnen met presentati­es van de jokers die maximaal drie minuten mocht duren, waarbij het gepresente­erde betrekking moest hebben op het thema van het evenement. De jokers werden beoordeeld op presentati­e en outfit. Deze beoordelin­g zou ook meetellen in het puntenklas­sement.

Het goed opgekomen publiek genoot duidelijk van deze activiteit en leefde mee. Onder luid gejuich werden de bedrijven richting de finish aangevuurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname