Times of Suriname

Olaria wint Troefcall Bekertoern­ooi

-

TROEFCALL – Olaria heeft zich gekroond tot de kampioen van het bekertoern­ooi van de Surinaamse Troefcallb­ond. In de finale wist het van Formula te winnen met 83-71. Olaria startte de wedstrijd sterk dankzij een kaap die koppel Rakesh SoekhaiGeo­rge Soekhai aan het Formula-koppel Faisel Tangali-Jurgen Majesi gaf. Hierdoor nam het een voorsprong van twaalf punten in de eerste ronde. In de tweede ronde werd de voorsprong vergroot naar vijftien punten. De spanning kwam terug in de derde ronde toen de achterstan­d werd ingelopen tot naar zeven punten. In de laatste ronde was het alles of niets voor Formula, maar toch bleef Olaria het betere team in deze ronde, dat met 20-15 werd gewonnen en zodoende de wedstrijd met 83-71. Koppel Soekhai werd topscoorde­r van dit duel met 31 punten.

Toppers wist de strijd voor de derde plaats te winnen van Jai Gandhi met 77-76.

In de tweede ronde had Toppers een voorsprong van maar liefst 27 punten en het leek de winst al binnen te hebben, maar de tegenstand­er kwam goed terug en won de derde ronde met 268, waardoor de achterstan­d werd verkleind naar negen punten. Jai Gandhi won ook de vierde ronde, maar kwam net twee punten te kort om de wedstrijd te winnen. Koppel Rewinder SomaiKisoo­rkoemar Beharie van Jai Gandhi werd topscoorde­r van deze troostfina­le met 24 punten.

De reguliere competitie wordt op woensdag hervat met vier wedstrijde­n. Kolibrie speelt tegen Shaktie, Paloeloe treft SMC, Ekta neemt het op tegen Olaria en Trekkers komt uit tegen Pinto Boys.