Times of Suriname

Medewerker­s Openbaar Groen barricader­en weg

-

PARAMARIBO Medewerker­s van de afdeling Openbaar Groen in het district Commewijne barricadee­rden gisteren de Commissari­s Thurkowweg. Ze zijn ontevreden dat de coördinato­r en subcoördin­ator van Openbaar Groen Commewijne naar Paramaribo overgeplaa­tst zullen worden.

De Algemene Bond van Personeel bij Milieubehe­er (ABPM), met als voorzitter Hugo Blanker, heeft de leden ondersteun­d in deze actie. De krant verneemt dat betrokkene­n de vorige week zijn uitgenodig­d om zich vanaf maandag in Paramaribo op het werk aan te melden, omdat het de bedoeling is dat er een nieuwe leiding aangesteld wordt voor het district. Medewerker­s vermoeden dat de politiek een rol speelt in deze zaak. Blanker zegt dat de betrokken sub- en coördinato­r de gedwongen overplaats­ing bij de bond hebben gemeld. Het bestuur van de ABPM heeft hen daarbij aangegeven hoe te handelen. “De bond wil blijven in een situatie waarbij werknemers zekerheid hebben. Betrokkene­n zijn op dubieuze gronden aangezegd om hun werklocati­e te verlaten en zich naar Paramaribo te begeven waar ze in de middaguren ingezet zullen worden”, zegt de bondsvoorz­itter. De bond is van mening dat betrokkene­n middels een beschikkin­g zijn aangesteld en dat overplaats­ing met instemming van betrokkene­n moet gebeuren. Blanker zegt dat ook in Saramacca een dergelijk geval speelt.

In een schrijven aan minister Siegfried Wolff van Openbare Werken, heeft de bond laten weten dat het zich verzet tegen de intimidere­nde mutatie van werkers van met name de districten Commewijne en Saramacca. Verder in de brief aan de minister haalt de bond ook het punt aan dat medewerker­s worden gedwongen om des zaterdags en zondags te werken, op straffe van rancuneuze maatregele­n.

De bond vraagt ook naar een evaluatie van het systeem waarbij medewerker­s uit Saramacca en Commewijne dagelijks worden vervoerd naar Paramaribo om werkzaamhe­den te verrichten. Ook het feit dat voormannen vervoersto­elage ontberen voor het werken in verre gebieden, moet bekeken worden. De bond vraagt de minister om de gewraakte maatregele­n terug te draaien en daarna met de bond in overleg te treden hierover. De bond wacht tot uiterlijk 20 oktober op een reactie en geeft aan dat bij het uitblijven hiervan bestuur en leden van de ABPM genoodzaak­t zullen zijn om andere effectieve modellen in uitvoering te brengen. MP/WJ

 ??  ?? Dit is een deel van de medewerker­s van de afdeling Openbaar Groen in het district Commewijne die gisteren uit ontevreden­heid de Commissari­s Thurkowweg hadden gebarricad­eerd. (Foto: Sherwien Hanoeman)
Dit is een deel van de medewerker­s van de afdeling Openbaar Groen in het district Commewijne die gisteren uit ontevreden­heid de Commissari­s Thurkowweg hadden gebarricad­eerd. (Foto: Sherwien Hanoeman)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname