Times of Suriname

Een jaar geëist tegen twee misbruikve­rdachten

-

PARAMARIBO - Dewkoemar P en Romeo S riskeren elk een jaar gevangenis­straf voor het seksueel misbruiken van een meisje. De officier van justitie vroeg ook om gevangenne­ming van beide verdachten. Ze kwam tot het bewijs ondanks het feit dat Dewkoemar P ontkent schuldig te zijn. Romeo S heeft wel bekend dat hij seks heeft gehad met het meisje.

Deze zaak kwam in februari aan het licht toen de vrouw van Dewkoemar P naar de moeder van het slachtoffe­r stapte en vertelde dat het meisje een relatie met haar man had. Het slachtoffe­r heeft toen in het bijzijn van de vrouw van Dewkoemar P aangegeven dat ze daadwerkel­ijk seks met haar man heeft gehad. Naar aanleiding daarvan deed de moeder van het meisje aangifte van misbruik tegen Dewkoemar P. De politie heeft het slachtoffe­r gehoord, waarbij zij heeft aangegeven dat zij vrijwillig seks heeft gehad met Dewkoemar P en ook met Romeo S. Met Dewkoemar P zou ze een keer seks hebben gehad en met Romeo S meerdere malen. Romeo S heeft bekend dat hij het feit heeft gepleegd. Dewkoemar P heeft echter de seksuele omgang ontkend, maar verklaart wel dat het meisje briefjes voor hem stuurde. De vervolging­sambtenaar zegt dat een kind de gelegenhei­d moet krijgen te groeien en niet te vroeg seksueel volwassen moet worden gemaakt. Ze betreurt het dat het kind door het handelen van de verdachten niet de gelegenhei­d heeft gehad te groeien.

Beide verdachten zijn in deze zaak eerder voorlopig in vrijheid gesteld. Romeo S verscheen gisteren niet in de rechtszaal, maar zijn kompaan Dewkoemar P wel, omdat hij uit andere hoofde is aangehoude­n. Dewkoemar P wilde geen advocaat hebben, maar wenste ook niets te zeggen ter verdedigin­g. Rechter Rewita Chatterpal heeft de persoonlij­ke verschijni­ng van Romeo S gelast voor 1 november. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname