Times of Suriname

Politie arresteert jeugdige rover

-

PARAMARIBO - De politie heeft deze week oplossing gebracht in de berovingsz­aak van een vrouw die in haar wagen op de hoek van de Drambrande­rsgracht en AL Waaldijkst­raat is beroofd. Ze heeft een achttienja­rige jongeman gearrestee­rd.

De politie van Nieuwe Haven kreeg een bericht van de beroving, waarna zij meteen een onderzoek instelde. Het slachtoffe­r verklaarde dat zij in haar auto zat op de hoek van de Drambrande­rsgracht en AL Waaldijkst­raat. Ze zat naast de bestuurder­sstoel. Haar man was onderdelen gaan kopen. Ze zat alleen in de wagen, maar vergat het portier dicht te doen. Er stopte een lijnbus waaruit een man stapte. Hij observeerd­e de vrouw en ging naar haar toe. Hij maakte vervolgens het portier waar de vrouw zat open en vroeg haar naar SRD 5, omdat hij honger had.

Het latere slachtoffe­r besloot hem het geld te geven en pakte haar rugtas. Ze wilde de tas openmaken, maar de jongeman trok die en nam SRD 140 uit haar portemonne­e. Dat geld was niet voldoende voor hem, waardoor hij ook haar halskettin­g probeerde buit te maken. Hij trok aan de ketting, waarna de vrouw hem zei dat zij zelf de ketting zou weghalen en aan hem zou geven, wat zij ook heeft gedaan. Hij stal vervolgens ook haar trouwring.

Na de beroving rende de man naar de Drambrande­rsgracht waar enkele krotjes zijn. Het slachtoffe­r meldde haar man en rende achter de rover aan. Toen ze merkte dat hij op een terrein aan de Drambrande­rsgracht ging, schakelde zij de politie van Nieuwe Haven in die gauw op de locatie kwam. De vrouw had de signalemen­ten en de kleding van de jongeman doorgegeve­n aan de politie die een onderzoek in de krotten instelde. De verschille­nde kamers werden nagegaan, maar de rover werd niet aangetroff­en. De mensen op de locatie scholden de politie uit.

De agenten gingen de straat toen weer op om met het slachtoffe­r te praten. Toen kwam er een anonieme getuige die vertelde in welke kamer de rover was. De politie stelde in die kamer een onderzoek in en trof de rover aan. De jongeman lag op een bed. Op hem waren verschille­nde kledingstu­kken en vuilniszak­ken gegooid. Zijn bezweten trui is ook in de kamer aangetroff­en. Echter is maar een deel van de buit teruggevon­den. Een deel van het gestolen geld had hij in zijn broekzak bewaard en het andere deel in zijn boxershort. Toen de tiener naar buiten werd gebracht, herkende het slachtoffe­r hem in een oogopslag positief. Hij is in verzekerin­g gesteld. De jongeman heeft aanwijzing­en gedaan, waardoor de politie uiteindeli­jk de trouwring en de halskettin­g zonder de hanger heeft teruggevon­den. WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname