Times of Suriname

Arsenal moet Bellerin niet verkopen

-

VOETBAL - Santi Cazorla zou graag zien dat Arsenal de gewilde rechtsback Héctor Bellerin langer vastlegt. De Spaanse middenveld­er zou het jammer vinden wanneer zijn landgenoot vertrekt naar een andere Europese topclub, zoals jaren geleden al het geval was met spelers als Bacary Sagna, Cesc Fàbregas, Thierry Henry en Samir Nasri.

Manager Arsène Wenger sprak onlangs al zijn bewonderin­g uit voor Bellerin en zei op de clubsite dat hij de 21-jarige rechtervle­ugelverded­iger graag langer aan de club wil binden. Die mening wordt gedeeld door Cazorla. “We zullen zien wat er gaat gebeuren met Héctor. Hij is de rechtsback van de toekomst”, aldus Cazorla in gesprek met IBTimes. “Tijdens de wedstrijd tegen Swansea City heeft iedereen kunnen zien hoe goed hij is. Hij was overal op het veld te vinden en bleef maar gaan.”

Bellerin kwam in 2011 over vanuit de jeugdoplei­ding van Barcelona naar Arsenal. Hij ontwikkeld­e zich stormachti­g en nu wordt hij in verband gebracht met een terugkeer naar Catalonië. “Het zou een grote fout van Arsenal zijn als ze hem laten gaan. Iedereen weet dat veel clubs interesse in hem hebben. Manchester City en Barcelona worden genoemd. Hij is in ieder geval een speler met veel potentie en ik ben ervan overtuigd dat hij een sleutelrol gaat spelen in de toekomst van de nationale ploeg van Spanje”, aldus de Spanjaard. (VZ)

 ??  ?? Héctor Bellerin presteert heel goed bij Arsenal en ploeggenoo­t Santi Cazorla vindt dat de club hem niet moet verkopen. (Foto: Xinhua)
Héctor Bellerin presteert heel goed bij Arsenal en ploeggenoo­t Santi Cazorla vindt dat de club hem niet moet verkopen. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname