Times of Suriname

Janssen kreeg meerdere aanbieding­en

-

VOETBAL - Vincent Janssen heeft zijn draai bij Tottenham Hotspur nog niet helemaal gevonden. De 22-jarige spits wist in de Premier League nog niet te scoren en een vaste basissplaa­ts heeft hij ook nog niet. De Nederlands internatio­nal is vastberade­n te slagen op White Hart Lane, want Tottenham was immers de club waar hij afgelopen zomer hoe dan ook heen wilde.

Janssen wekte vorig seizoen bij AZ de interesse van vele clubs uit Europa. Paris SaintGerma­in en VfL Wolfsburg hadden serieuze belangstel­ling en met eerstgenoe­mde club hadden de Alkmaarder­s zelfs al een akkoord, maar de spits wilde naar Tottenham, dat uiteindeli­jk 22 miljoen euro voor hem neertelde. “Er waren clubs die zelfs meer geld wilden betalen dan de Spurs. Maar ik heb meteen tegen AZ gezegd: ik wil alleen naar de Spurs en niet naar een club die jullie misschien meer biedt”, vertelt Janssen tegenover Helden. “Dat betrof geen club in de woestijn, maar clubs uit mooie competitie­s, zoals VfL Wolfsburg. En ook een club in de Premier League, maar ik vind het niet correct die club te noemen.” Waar Janssen vorig seizoen goed was voor 27 competitie­treffers in de Eredivisie, staat hij in de Premier League nog droog. De kritiek die hij in Engeland krijgt raakt hem niet. “Ik ben wel wat gewend”, stelt de spits. Toen concurrent Harry Kane geblesseer­d raakte rook Janssen zijn kans, maar het liep niet zoals hij graag had gezien. “Natuurlijk had ik gehoopt dat ik vaker zou spelen toen Kane geblesseer­d raakte. Maar ik raak niet zo gauw meer in paniek, ik heb altijd en overal vertrouwen moeten winnen. En de club geeft me de tijd om te wennen aan de Premier League.” (VZ)

 ??  ?? Arsenal komt vandaag uit tegen Ludogorets in de Champions League en trainer Arsène Wenger hoopt op bevlieging­en van Theo Walcott, die in de laatste competitie­wedstrijde­n goed op dreef was. (Foto: Voetbalzon­e)
Arsenal komt vandaag uit tegen Ludogorets in de Champions League en trainer Arsène Wenger hoopt op bevlieging­en van Theo Walcott, die in de laatste competitie­wedstrijde­n goed op dreef was. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname