Times of Suriname

Huntelaar niet meer in plannen Schalke 04

-

VOETBAL - De zware blessure van Breel Embolo is een hard gelag voor Schalke 04. De aanvaller is vier tot zes maanden uitgeschak­eld nadat hij zaterdag tegen FC Augsburg een gebroken enkel opliep. De recordaank­oop van die Königsblau­en, die op een teleurstel­lende zestiende plaats staan, is geopereerd aan zijn enkelbande­n en de enkel zelf.

Volgens BILD gaat Schalke in januari op zoek naar een vervanger, daar zowel KlaasJan Huntelaar als Franco Di Santo niet in de plannen van technisch directeur Christian Heidel en trainer Markus Weinzierl voorkomt. Di Santo behoorde afgelopen weekeinde niet eens tot de wedstrijds­electie en de verwachtin­g is dat de 27-jarige aanvaller in de winterstop van de hand wordt gedaan. Huntelaar komt evenmin in de toekomstpl­annen van Schalke voor. De 33-jarige spits, die een aflopend contract mét een optie voor nog een jaar heeft, wordt gezien als een typische StrafraumS­türmer, terwijl Heidel en Weinzierl liever aanvallers hebben die druk kunnen zetten en hard kunnen werken. In januari wil Schalke naar verluidt opnieuw een typeEmbolo halen, een KampfKnips­er.

De productivi­teit van Huntelaar is de laatste jaren nadrukkeli­jk gedaald. Dit seizoen staat de teller op twee doelpunten en een assist, in zeven duels voor Schalke. In de zomer werd Huntelaar nadrukkeli­jk aan een terugkeer naar Ajax gelinkt, maar het kwam uiteindeli­jk niet tot een transfer. “Ik ben gelukkig bij Schalke, het is mijn club in het buitenland geworden. Ik ben hier nu al zo lang en wil er verder er nog zoveel mogelijk uithalen”, zo gaf de aanvaller toentertij­d te kennen. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname