Times of Suriname

City vertrouwt op Guardiola

-

VOETBAL - Manchester City gaat woensdagav­ond op bezoek bij Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Ilkay Gündogan verwacht een loodzware avond in Camp Nou, maar heeft vertrouwen in een goed resultaat dankzij trainer Josep Guardiola. De Spanjaard kent de Spaanse grootmacht als geen ander en daar willen de Duitse middenveld­er en zijn ploeggenot­en hun voordeel mee doen. Guardiola keert voor het eerst met Manchester City terug in het stadion waar hij vele successen beleefde. Voor Gündogan wordt het de eerste keer dat hij gaat spelen in Camp Nou. “Het wordt een enorme uitdaging”, zegt de Duitse internatio­nal in aanloop naar het duel van woensdag. “Dit wordt het beste team waartegen we tot dusver hebben gespeeld. We weten allemaal dat het team over topspelers beschikt en met Lionel Messi misschien wel over de beste speler ter wereld. Het is extra zwaar omdat we uit spelen, maar we zijn niet bang. We zijn juist benieuwd en willen dit graag meemaken.”

Volgens Gündogan is het een groot voordeel dat Guardiola jarenlang gewerkt heeft bij Barcelona. “Dat is een pluspunt voor ons. Hij kent het team, de club, het stadion en hij kent Messi. Hij kent de Barcelona-stijl en weet alles wat voor ons belangrijk kan zijn. Hij kan ons onformatie geven waarover andere trainers niet beschikken. Maar uiteindeli­jk gaat het erom dat wij het uitvoeren op het veld”, aldus Gündogan. (VZ)

 ??  ?? Jasper Cillessen maakte afgelopen zomer een transfer van Ajax naar Barcelona. De doelman merkt bij zijn nieuwe club op de trainingen grote verschille­n met zijn oude werkgever.(Foto: Xinhua)
Jasper Cillessen maakte afgelopen zomer een transfer van Ajax naar Barcelona. De doelman merkt bij zijn nieuwe club op de trainingen grote verschille­n met zijn oude werkgever.(Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname