Times of Suriname

PSV zet hoog in tegen Bayern

-

VOETBAL - De huidige vorm van PSV en het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Heracles Almelo zullen de Eindhovena­ren geen vertrouwen geven op weg naar het duel van woensdagav­ond in de Champions League tegen Bayern München. Toch heeft Siem de Jong goede hoop op een resultaat. Hij wil met PSV zelfs drie punten meenemen uit Beieren.

PSV steekt niet in de beste vorm en zag in de Eredivisie het gat met koploper Feyenoord al oplopen naar negen punten. Na een nederlaag tegen Atlético Madrid en een 2-2 gelijkspel op bezoek bij FK Rostov, wacht woensdga de confrontat­ie met Bayern. “Je moet wel top spelen om tegen Bayern een kans te maken”, zegt de Newcastle United-huurling in gesprek met Voetbal Internatio­nal. “Ze horen bij de beste clubs van de wereld, dat betekent dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor ons. Toch gaan we er heen om een resultaat neer te zetten. Niet dat we denken: we moeten de schade beperken. We gaan voor de winst naar München.”

Waar PSV in de Eredivisie doorgaans het initiatief neemt, zal dat in de Allianz Arena anders zijn. De weinige kansen die de ploeg van Phillip Cocu zal krijgen, moeten benut worden om enige kans te maken op een goed resultaat. “Het is bekend dat we op dit moment niet heel effectief zijn. Of dat kwaliteit is? Nee. We hebben aangetoond dat wel te kunnen zijn. Tegen Rostov krijgen we voor de rust twee kansen en die gaan er meteen in. Er zit genoeg scorend vermogen in de ploeg”, aldus De Jong. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname