Times of Suriname

Borussia Dortmund wint bij Sporting

- Bas Dost van Sporting Club Portugal wordt getackeld door een tegenstand­er tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. (Foto: De Telegraaf)

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft dinsdagavo­nd goede zaken gedaan. Op bezoek bij Sporting Club Portugal won het met 1-2.

In de beginfase maakte Sporting een frisse indruk. Het zette Borussia onder druk, maar de spelverhou­ding werd niet tot uiting gebracht op het scorebord. Sterker nog, na negen minuten was het PierreEmer­ick Aubameyang die de score opende. De rappe spits werd weggestuur­d vanuit het middenveld, schudde Rúben Semedo van zich af om vervolgens keurig af te werken. De openingstr­effer was een flinke klap voor de uitploeg, die hierna ook nauwelijks meer kansen creëerde. Nadat Aubameyang een aantal keer verzuimde de score te verdubbele­n, leek Sporting op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Sebastién Coates werd om onduidelij­ke redenen afgekeurd. De verdediger tikte de bal vanuit een corner keurig binnen, maar de scheidsrec­hter floot voor een overtredin­g op doelman Roman Bürki, waardoor de voorsprong van Borussia in stand bleef. Even later wisten de Duitsers wél tot scoren te komen. Julian Weigl speelde zich mooi vrij, om vervolgens vanaf de rand van het zestienmet­ergebied prachtig raak te schieten.

Ook in de tweede helft kwam Sporting goed uit de kleedkamer. Echter, tot kansen kwam de ploeg van trainer Jorge Jesus niet. In de 67e minuut kwam de ploeg uiteindeli­jk toch terug in de wedstrijd. Vanuit een indirecte vrije trap in het zestienmet­ergebied van Borussia was het invaller Bruno Cesar die snoeihard raak schoot. De gelijkmake­r werkte als doping voor Sporting en bijna zorgde Marvin Zeegelaar met een voorzet op Dost voor de 2-2, maar de spits kopte net naast. De storm van Sporting ging hierna langzaamaa­n liggen, waardoor Borussia Dortmund als winnaar uit de strijd kwam. Een matige tweede helft van Thomas Tuchel zijn ploeg werd niet voldoende afgestraft door Sporting, waardoor de Duitsers een belangrijk­e slag hebben geslagen op weg naar overwinter­ing in de Champions League.

Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspur: 0-0, CSKA Moscow - Monaco: 1-1, Club Brugge - Porto: 1-2, Leicester City - Kobenhavn: 1-0, Dinamo Zagreb - Sevilla: 0-1.