Times of Suriname

Real moeiteloos langs Legia

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zonder moeite drie punten bij kunnen schrijven in de Champions League. De Koninklijk­e was met 5-1 te sterk voor Legia Warschau. Gareth Bale bracht Real Madrid in de zestiende minuut aan de leiding. De Welshman trok vanaf rechts naar binnen en schoot hard raak in de lange hoek, 1-0. Drie minuten later scoorde de thuisploeg opnieuw toen een schot van Marcelo door Jakub Czerwinksi van richting veranderd werd en doelman Arkadiusz Malarz volledig op het verkeerde been stond.

Beide ploegen trokken veel ten aanval in een open wedstrijd. Voor de openingstr­effer had Cristiano Ronaldo al twee keer op doel geschoten en mikte Karim Benzema in de handen van Malarz. Legia was al gevaarlijk geweest toen Vadis Odjidja de paal achter Keylor Navas raakte, maar drie minuten na de 2-0 scoorden ook de Polen. Radovic bracht Legia terug in de wedstrijd door vanaf elf meter binnen te schieten. Het was de eerste goal van de bezoekers in deze editie van de Champions League. Daarna leed Bale balverlies in de verdedigin­g, maar Kucharcyk kreeg de bal niet op doel. De marge was toch al snel weer twee. Ronaldo legde af op Marco Asensio, die zijn debuut maakte in de Champions League. De Spaans-Nederlands­e middenveld­er kon rustig de 3-1 binnenschu­iven.

In de tweede helft bleef Legia af en toe gevaarlijk in de omschakeli­ng, maar de overwinnin­g van Real in de vierhonder­dste wedstrijd op het hoogste Europese niveau kwam niet meer in gevaar. Zinédine Zidane kon met een gerust hart wisselen en zag zijn invallers een doelpunt produceren. Alvaro Morata gaf voor, Lucas Vazquez knalde de 4-1 binnen.

Daarmee was het duel beslist. Morata had vijf minuten voor tijd ook zijn doelpunt te pakken. De invaller schoot raak op aangeven van Ronaldo: 5-1. Real Madrid heeft nu zeven punten uit drie wedstrijde­n en blijft samen met Borussia Dortmund aan de leiding gaan in de poule. Legia Warschau blijft puntloos. (Goal)

??  ?? Gareth Bale probeert het leder in te koppen, terwijl hij verdedigd wordt. (Foto: Goal)