Times of Suriname

Buffon etaleert klasse voor Juventus

-

VOETBAL - Gianluigi Buffon ging in de fout in de interland tegen Spanje en in de competitiw­edstrijd tegen Udinese, maar heeft dinsdagavo­nd in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon laten zien nog lang niet versleten te zijn. De 38-jarige doelman stopte een strafschop en had na rust nog een knappe redding in huis, waarna Juventus uiteindeli­jk de punten meenam uit Frankrijk: 0-1.

Mouctor Diakhaby verscheen aan de aftrap in het Parc Olympique Lyonnais en werd daarmee de jongste centrale verdediger van Olympique Lyon ooit die in de basis stond in een Champions League-wedstrijd. Hij hielp zijn ploeg aan ‘de nul’, maar aan de andere kant wist Lyon dus evenmin te scoren. Alexandre Lacazette kreeg voor rust de beste kans, maar zijn strafschop werd gekeerd door Gianluigi Buffon. De aanvaller, die na een overtredin­g van Leonardo Bonucci op Diakhaby mocht aanleggen, miste eerder ook al tegen AA Gent vanaf elf meter in het miljoenenb­al. Juventus werd voor rust twee keer gevaarlijk via Gonzalo Higuaín en namens les Gones zorgde Diakhaby nog voor dreiging, maar de jongeling kopte naast.

In de tweede helft liep Lyon zich opnieuw stuk op Buffon, want de goalie tikte een inzet van Corentin Tolisso over de dwarsligge­r en had even later een katachtige reflex in huis op een van richting veranderd schot van Lacazette. Juventus speelde na rust ruim 35 minuten met tien man doordat Mario Lemina na een overtredin­g op Nabil Fekir zijn tweede gele kaart pakte, maar men slaagde er toch nog in om te winnen. Zes minuten nadat Buffon een knappe redding had verricht op een inzet van dichtbij van Tolisso, hamerde de ingevallen Juan Cuadrado vanuit een moeilijke hoek raak. Het door Bruno Génésio getrainde Lyon ging in de slotfase met man en macht op jacht naar de gelijkmake­r, maar die zou niet meer vallen. (VZ)