Times of Suriname

BlackRock boekt meer winst op lagere omzet

-

NEW YORK - BlackRock heeft over het derde kwartaal van 2016 meer winst geboekt op een lagere omzet, terwijl beleggers hun voorkeur verschoven van aandelen naar vastrenten­de effecten en contanten, en van actieve naar passieve strategieë­n. Dit meldde de Amerikaans­e vermogensb­eheerder gisteren voorbeurs.

“Terwijl de voorkeuren van beleggers bleven verschuive­n van aandelen naar vastrenten­de effecten en contanten, en weg van actieve beleggings­strategieë­n, zag ons diverse platform een netto instroom van totaal 70 miljard dollar”, stelde CEO Laurence Fink van BlackRock in een verklaring bij de cijfers.

Veel particulie­re en institutio­nele beleggers bleven kiezen voor iShares, geautomati­seerde beleggings­fondsen die vaak bepaalde aandelen- of obligatie-indices volgen, als een effectieve manier om in te spelen op de marktbeweg­ingen, zei CEO Fink. De instroom in iShares aan beleggings­gelden voor de lange termijn was 51 miljard dollar, waarvan bijna de helft aandelentr­ackers en iets minder dan de helft in obligatief­ondsen. Inmiddels zit er voor 1.246 miljard dollar aan belegginge­n in iShares, iets minder dan een kwart van het totale beheerde vermogen van BlackRock.

Het vermogen onder beheer bij BlackRock steeg met 14 procent, van 4.890 miljard dollar een kwartaal eerder tot 5,117 miljard dollar. De nettoinstr­oom bedroeg 70 miljard dollar.

De nettowinst van BlackRock steeg met 4 procent van 843 miljoen een jaar eerder tot 875 miljoen dollar. De omzet daalde echter met 3 procent van 2,91 miljard tot 2,84 miljard dollar.

De cijfers zijn beter dan in het tweede kwartaal, toen er 789 miljoen euro winst werd geboekt op een omzet van 2,80 miljard.

De verwaterde winst per aandeel steeg met 5 procent tot 5,26 dollar.

In het aandeel BlackRock werd donderdagm­iddag nog niet gehandeld in Amerika.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname