Times of Suriname

Ryanair waarschuwt voor minder winst

-

DUBLIN - Ryanair verwacht dit boekjaar minder winst te behalen dan eerder werd geraamd, vanwege de sterke daling van het Britse pond. Dit maakte de Ierse prijsvecht­er gisteren voorbeurs bekend. De luchtvaart­maatschapp­ij verlaagde voor het volledige boekjaar de verwachtin­gsrange voor de nettowinst met 5 procent van 1.375 miljoen tot 1.425 miljoen Britse pond naar 1.300 miljoen tot 1.350 miljoen Britse pond.

De reden voor de winstwaars­chuwing is volgens Ryanair de daling van het Britse pond met 18 procent in navolging van het Brexit-referendum, waarin een meerderhei­d van het Britse volk ervoor koos om uit de Europese Unie te stappen. Hierdoor zullen de ticketverk­open in de tweede helft van het jaar 13 tot 15 procent minder opleveren. Eerder werd uitgegaan van een daling met 10 tot 12 procent.

Ryanair zei dat de tarieven in de eerste zes maanden met 10 procent waren gedaald, iets meer dan de 9 procent waar het concern aanvankeli­jk zelf op rekende. Daarentege­n kwamen de kosten lager uit. De prijsvecht­er verwacht voor het volledige jaar een kostenverl­aging, exclusief brandstof, van 3 procent ten opzichte van de eerder geraamde 1 procent.

Voor het volledige jaar ziet Ryanair het aantal passagiers met 12 procent stijgen tot 119 miljoen. De beladingsg­raad komt 1 procent beter uit dan verwacht op 94 procent. (Beursduive­l/foto: independen­t.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname