Times of Suriname

Dossier: Chique SUV’s

-

Zo’n kruising tussen een terreinwag­en en een hatchback is een stoer ding om te zien. Zeker wanneer er een chique logo op de neus prijkt! Nieuw zijn zulke SUV’s vrij kostbaar, maar op de occasionma­rkt kun je alsnog jouw slag slaan.

Een Audi heeft aan uitstralin­g geen gebrek. Van binnen ziet de Q3 er net zo prachtig uit als van buiten. En als je van een sportief – en daarmee stevig – onderstel houdt, rijdt hij ook nog eens erg goed. Het aanbod gebruikte Q3’s begint iets onder de twintig mille. Een zwarte Q3 uit 2011 met een 2.0-liter benzinemot­or heeft 175.000 kilometer op de teller. Het is zeker bij wat duurdere auto’s nooit slim om een auto te kopen ‘op de bodem’ van het aanbod. Als het per se een Audi Q3 moet zijn, dan raden we aan door te sparen, of nog even te wachten. Of, nog beter, beide! De BMW X1 heb je voor twintig mille al voor het uitzoeken. Weliswaar blijft het een aanspreken­d merk, maar de compacte SUV mist het verfijnde rijgevoel dat een 3- of 5 Serie je kan bieden. Voor het soort auto heeft deze BMW ook een vrij kleine bagageruim­te: 420 liter. Sterke punten zijn de fijne motoren, de voortreffe­lijk werkende automaat en het gunstige verbruik: zelfs de dikste benzinemot­or rijdt moeiteloos 1 op 11. Via www.gaspedaal. nl vinden we een keurige X1 met een 1.8-liter benzinemot­or in de Executive-trim. Hij zit daarmee stevig in de spulletjes, maar het aantal gelopen kilometers is met 82.000 gering. De auto is ingeruild bij het Cabriocent­rum in Vaassen en vormt voor € 19.500 een sterk aanbod.

De Volvo XC60 loopt in deze voertuigkl­asse al 8 jaar mee en verveelt nog steeds niet. Het is een typische Volvo, al had het merk nooit eerder zo’n auto. De XC60 heeft die typische ‘wie doet me wat?’uitstralin­g die bij de Zweedse fabrikant hoort. Voeg daarbij de goede rijeigensc­happen, de grootste bagageruim­te van dit drietal (495 liter) en praktische details als een omklapbare voorstoel en we hebben van doen met een begerenswa­ardige auto. Probleem is alleen dat ook het aanbod van de XC60 start bij twintig mille. Wij vonden er echter eentje bij een officiële Volvo-dealer in Tilburg. De betreffend­e 3.0-liter benzinever­sie komt uit 2009 en heeft 228.000 km gelopen.

(Autovisie/foto: moibbk.com/

NetCarShow.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname