Times of Suriname

SWMBEëINDI­GTPROLONGA­TIEDROOMST­AATSOLIE

-

VOETBAL - Het CTSS Plustoerno­oi krijgt een nieuwe voetbalkam­pioen. De NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) was dinsdagavo­nd bij de start van dit onderdeel verantwoor­delijk voor de uitschakel­ing van verdedigen­d kampioen Staatsolie Maatschapp­ij Suriname NV (Staatsolie). De waterlever­ancier nam zoete wraak voor de uitschakel­ing door de olielevera­ncier het afgelopen jaar in de halve finale.

Met revanche in zijn achterhoof­d speelde team SWM dinsdagavo­nd een uitstekend­e partij in een goed bezet Franklin Essedstadi­on en zegevierde met 2-0 na een 1-0 rustscore. Het nutsbedrij­f liet eveneens als het afgelopen jaar zien tot één van de favorieten te behoren, doordat het de hoofdprijs in de wacht kon slepen. Door middel van goed spel werd het de heren van Staatsolie knap moeilijk gemaakt. Jimmy Singodikro­mo en Leandro Hyslop waren verantwoor­delijk voor de doelpunten van SWM.

Verder wist Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) met 2-1 te winnen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zegevierde met 4-2 tegen de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM). De voetbalwed­strijden worden op zondag voortgezet. Dan neemt SZF het op tegen SWM, EBS tegen Telesur, is CBvS de tegenstand­er van Staatsolie en SLM van het Korps Politie Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname