Times of Suriname

Godo nu ook in Atjoni

-

PARAMARIBO - De Coöperatie­ve Spaar- en Kredietban­k Godo heeft gisteren feestelijk haar nieuwste filiaal in Atjoni in gebruik genomen. Het filiaal staat naast de politiepos­t te Atjoni. Godo is warm ontvangen door de gemeenscha­p die blij is dat bankzaken doen nu dichterbij huis kan.

Godo heeft zich de afgelopen 45 jaar ontwikkeld van een kredietcoö­peratie tot de enige coöperatie­ve bank van Suriname. Daarvoor is de kredietins­telling de bijkans 100.000 leden, die deze groei mogelijk hebben gemaakt, heel dankbaar. Gisteren was het ‘Internatio­nal Credit Union Day’. Deze dag wordt jaarlijks op de derde donderdag van de maand oktober gevierd over de hele wereld. Het thema van dit jaar is: ‘The Authentic Difference’ of ‘Het originele verschil’ dat de kredietcoö­peraties uitmaken. Kredietcoö­peraties onderschei­den zich van andere financiële instelling­en omdat de leden een bijzondere plaats innemen. Wereldwijd zijn er 57.000 kredietcoö­peraties met ruim 217 miljoen leden, verspreid over 105 landen.

Het is allemaal begonnen om de leden en de leden staan centraal! Het coöperatie­ve idee is simpel. Leden sparen gezamenlij­k hun geld en helpen daarmee andere leden die behoefte hebben aan financieri­ng. Hiermede stelt Godo het welzijn van de leden centraal. Een van de grondbegin­selen van coopereren, waar Godo voor staat is dus “Mensen helpen Mensen” - “A wan anu é was a trawan!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname