Times of Suriname

Inzaaische­ma najaarsinz­aai vastgestel­d

-

NICKERIE - Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft na overleg met belangengr­oepen in de rijstsecto­r en andere relevante instanties, besloten de inzaaiperi­ode voor de najaarsinz­aai 2016 vast te stellen van ingaande 1 november 2016 tot en met 31 december 2016. Dit meldde de afdeling Public Relations van het Ministerie van LVV, gisteren in een persberich­t.

In dat kader is na overleg met het Overliggen­d Waterschap Multipurpo­se Corantijn Project, OWMCP, de Ministerie­s van Openbare Werken (OW) Regionale Ontwikkeli­ng (RO) en vertegenwo­ordigers van de waterschap­pen, besloten om vanaf 20 oktober 2016 irrigatiew­ater beschikbaa­r te stellen voor boeren aan de linker- en rechteroev­er van de Nickerieri­vier. Aan de watergebru­ikers, in deze de padieboere­n, wordt gevraagd om vanwege de extreme droogte in dit seizoen meer dan ooit erop toe te zien dat er geen water wordt verspild en dat de velden zo min mogelijk worden drooggeleg­d.

Voor een vlotte bevloeiing van de velden hoopt het ministerie dat waterschap­pen middels afstemming met de Ministerie­s van OW en LVV, overeen kunnen komen voor welke gebieden op welk moment water beschikbaa­r zal worden gesteld. Gezien het feit dat er door diverse ministerie­s de afgelopen maanden hard is gewerkt aan het opschonen van een groot deel van de primaire aanvoerkan­alen en omdat boeren zelf nog steeds ook hun bijdrage leveren door zelf hun irrigaties op te schonen, ziet LVV een vlotte inzaaiperi­ode tegemoet.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname