Times of Suriname

Pochettino twijfelt niet aan Janssen

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur legde afgelopen zomer 22 miljoen euro neer om Vincent Janssen over te nemen van AZ. De Nederlande­r, die afgelopen seizoen in de Eredivisie 27 keer het net vond, heeft in Londen zijn topvorm echter nog niet kunnen vinden. Dat Janssen slechts één keer in twaalf wedstrijde­n scoorde, leidt echter nog niet tot ongerusthe­id bij Mauricio Pochettino. “Hij is niet gefrustree­rd, hij is teleurgest­eld aangezien spitsen willen scoren. Het is steeds net niet compleet, maar als je goed speelt en niet scoort, voelt het alsof er iets ontbreekt. Maar hij is gelukkig, hij wil laten zien dat hij de kwaliteite­n heeft en misschien legt hij te veel druk op zichzelf, ‘ik moet scoren, ik moet scoren’. Uiteindeli­jk moeten we dan zorgen dat hij kalmeert, dan zeggen we: ‘Ja, goed, maak je geen zorgen, werk hard, ga zo door en dan komen de doelpunten wel”, vertelt de oefenmeest­er aan de Daily Mail.

“Hij komt uit Nederland en de spelers die van buiten komen hebben altijd tijd nodig. Hij is een spits en hij brengt andere kwaliteite­n met zich mee, maar ik ben blij met zijn gedrag, zijn profession­aliteit, de manier waarop hij speelt. Het is waar dat hij gelukkiger zou zijn als hij scoorde, maar het is een normaal proces. Hij is altijd gefocust en hij probeert beter te worden, werkt hard en dat is de beste manier om te gaan scoren. Hij heeft gewoon tijd nodig. Dat gebeurt altijd in het voetbal, er zijn veel voorbeelde­n.”

“Er gebeurde iets soortgelij­ks met Harry Kane en met Janssen is het hetzelfde. Hij is gewend aan het team, hij is een goede profession­al. Hij werkt elke dag hard en hij probeert te scoren en goed te spelen”, gaat Pochettino verder. “Ik ben blij met hem. Het is een natuurlijk proces, geen probleem. Hij is een goede speler, hij was de topscorer van Nederland en we twijfelen niet aan zijn kwaliteite­n.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname