Times of Suriname

Fiorentina blijft winnen in Europa League

-

VOETBAL - Fiorentina draait een moeizaam seizoen in Italië, maar blijft in Europees verband succes boeken. ‘La Viola’ pakte op bezoek bij Slovan Liberec de volle buit (1-3).

Fiorentina won in de Italiaanse Serie A dit seizoen pas twee keer, waardoor het teleurstel­lend veertiende staat. In de Europa League gaat het de ploeg van Paulo Sousa een stuk beter af. La Viola had de wedstrijd, die onder leiding stond van de Nederlands­e arbiter Serdar Gözübüyük, al halverwege de eerste helft stevig in handen. Nikola Kalinić, in de Serie A pas goed voor één treffer, was de grote man. De Bosnische spits kreeg een van richting veranderde bal na zeven minuten min of meer toevallig in de voeten en schoot overtuigen­d raak: 0-1. In de 23ste minuut verdubbeld­e Kalinić de score, door te profiteren van een foutje van verdediger Karafiát en de uitgekomen doelman Dúbravka te omspelen (0-2).

Na rust bracht Slovan Liberec de spanning terug in de wedstrijd. Fiorentina­keeper Tătărușanu had vlak voor rust al de aansluitin­gstreffer voorkomen met een krachtige redding bij een schot van Egon Vůch. Petr Ševčík maakte vlak voordat het uur was verstreken alsnog de 2-1. Op de kopbal van Karafiát had Tătărușanu nog een goed antwoord, maar bij het schot van Ševčík was hij kansloos.

Slovan had met die goal duidelijk vertrouwen getankt, want de thuisploeg kreeg kansen. Navratil sloeg niet toe bij een dieptepass en Breite zag een gevaarlijk­e vrije trap door de keeper worden gepareerd. Precies toen Fiorentina hevig wankelde, sloegen de mannen uit Toscane toe. Na een goede counter kreeg Tello de bal bij Senegalees Khouma Babacar die alert was en de 1-3 binnenscho­of.

Fiorentina verstevigt dankzij de zege de koppositie in Groep J. De nummer twee, PAOK Saloniki, verloor namelijk met 2-0 bij FK Qarabag. De Grieken blijven daardoor op twee punten staan, terwijl de Italianen er al zeven hebben.