Na­dal zet punt ach­ter sei­zoen

Times of Suriname - - SPORT -

TEN­NIS - Ra­fael Na­dal heeft zijn sei­zoen voor­tij­dig be­ëin­digd. De 30-ja­ri­ge Span­jaard wil de ko­men­de tijd vol­le­dig her­stel­len van zijn pols­bles­su­re die hem al maan­den par­ten speelt.

Na­dal mist daar­door de ATP­toer­nooi­en in Ba­sel en Pa­rijs. De hui­di­ge num­mer zes op de we­reld­rang­lijst was ook nog in de ra­ce voor deel­na­me aan de World Tour Fi­nals. De pro­ble­men aan zijn lin­ker­pols hin­der­den Na­dal al tij­dens Ro­land Gar­ros, waar hij na het be­rei­ken van de der­de ron­de het toer­nooi ver­liet. Hij moest zich ver­vol­gens ook af­mel­den voor Wim­b­le­don. De voor­ma­li­ge num­mer één van de we­reld wist dit sei­zoen so­wie­so niet te im­po­ne­ren. Op het US Open werd Na­dal al in de vier­de ron­de uit­ge­scha­keld. Op het Mas­ters­toer­nooi van Shang­hai strand­de Na­dal vo­ri­ge week al in de twee­de ron­de. Ook af­ge­lo­pen zo­mer tij­dens de Olym­pi­sche Spe­len in Rio de Jan­ei­ro zorg­de de pols­bles­su­re voor de no­di­ge pro­ble­men. Toch wist Na­dal sa­men met Marc Lopez wel goud te ver­o­ve­ren in het dub­bel­spel. “Ik wil­de per se naar Rio om een me­dail­le te win­nen voor Span­je”, al­dus Na­dal op zijn Fa­ce­book-pa­gi­na. “Sinds­dien heb ik ech­ter last en daar­om be­ëin­dig ik het sei­zoen nu. Ik ga me voor­be­rei­den op 2017.” (NS)

Ra­fael Na­dal heeft zijn sei­zoen voor­tij­dig be­ëin­digd. De 30-ja­ri­ge Span­jaard wil de ko­men­de tijd vol­le­dig her­stel­len van zijn pols­bles­su­re die hem al maan­den par­ten speelt. (Foto: NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.