Times of Suriname

Nadal zet punt achter seizoen

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zijn seizoen voortijdig beëindigd. De 30-jarige Spanjaard wil de komende tijd volledig herstellen van zijn polsblessu­re die hem al maanden parten speelt.

Nadal mist daardoor de ATPtoernoo­ien in Basel en Parijs. De huidige nummer zes op de wereldrang­lijst was ook nog in de race voor deelname aan de World Tour Finals. De problemen aan zijn linkerpols hinderden Nadal al tijdens Roland Garros, waar hij na het bereiken van de derde ronde het toernooi verliet. Hij moest zich vervolgens ook afmelden voor Wimbledon. De voormalige nummer één van de wereld wist dit seizoen sowieso niet te imponeren. Op het US Open werd Nadal al in de vierde ronde uitgeschak­eld. Op het Masterstoe­rnooi van Shanghai strandde Nadal vorige week al in de tweede ronde. Ook afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zorgde de polsblessu­re voor de nodige problemen. Toch wist Nadal samen met Marc Lopez wel goud te veroveren in het dubbelspel. “Ik wilde per se naar Rio om een medaille te winnen voor Spanje”, aldus Nadal op zijn Facebook-pagina. “Sindsdien heb ik echter last en daarom beëindig ik het seizoen nu. Ik ga me voorbereid­en op 2017.” (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zijn seizoen voortijdig beëindigd. De 30-jarige Spanjaard wil de komende tijd volledig herstellen van zijn polsblessu­re die hem al maanden parten speelt. (Foto: NOS.nl)
Rafael Nadal heeft zijn seizoen voortijdig beëindigd. De 30-jarige Spanjaard wil de komende tijd volledig herstellen van zijn polsblessu­re die hem al maanden parten speelt. (Foto: NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname