Times of Suriname

Pogba schittert bij ruime zege United

- Robin van Persie wordt verdedigd door Chris Smalling. (Foto: Goal)

VOETBAL - Manchester United heeft het Fenerbahçe van Dick Advocaat getrakteer­d op een dikke nederlaag. De Engelsen werden met twee strafschop­pen op weg geholpen.

Bij de gasten uit Istanbul had Robin van Persie tegen zijn vorige werkgever een basisplek, maar het werd op Old Trafford een terugkeer om snel te vergeten. Na een halfuur begon het feestje voor Manchester United toen Simon Kjaer in het strafschop­gebied in de fout ging tegen Juan Mata. Van elfmeter schoot Paul Pogba onberispel­ijk binnen. Amper drie minuten later mocht het thuisteam opnieuw aanleggen en deze keer maakte Şener Özbayraklı de overtredin­g. Anthony Martial was degene die onderuit ging en de Fransman ging zelf achter de bal staan voor de penalty: 2-0. De Turken leken met die tussenstan­d de rust te halen. Pogba dacht daar echter anders over. Met een fantastisc­he knal krulde hij in blessureti­jd de bal in de bovenhoek, vanaf de rand van het strafschop­gebied. Kort na de pauze was het wéér raak, want deze keer kreeg Jesse Lingard genoeg ruimte om uit te halen. Fenerbahçe creëerde vervolgens ook wat mogelijkhe­den en Van Persie schoot, maar de bal ging rakelings naast. In de slotfase lukte het de Rotterdamm­er alsnog om een mooie eretreffer te maken. Op aangeven van Emenike werkte de topschutte­r de bal binnen en er klonk ook van het thuispubli­ek applaus vanuit de tribunes: 4-1.

(Goal) Feyenoord-Zorya Luhansk: 1-0, Young Boys-APOEL Nicosia: 3-1, Olympiacos-FC Astana: 4-1, FSV Mainz 05-Anderlecht:1-1, Saint-Étienne-Qäbälä PFK: 1-0, AZMaccabi Tel Aviv: 1-2, Dundalk-Zenit Sint-Petersburg: 1-2, AS Roma-Austria Wien: 3-3, Viktoria Plzen-Astra Giurgiu:1-2, RC Genk-Athletic Club: 2-0, Rapid WienSassuo­lo: 1-1, Standard Luik-Panathinai­kos: 2-2, Shakhtar Donetsk-AA Gent: 5-0, Konyaspor-SC Braga: 1-1, FK Krasnodar-Schalke 04: 0-1, Red Bull Salzburg-OGC Nice: 0-1, Qarabag FK-PAOK: 2-0, Hapoel Beer Sheva-Sparta Praag: 0-1, Osmanlispo­rVillarrea­l: 2-2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname